detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
23.12.2019 19:19
«Зеонбуд» розширив покриття першого мультиплексу в Луганській області
«Зеонбуд» розширив покриття першого мультиплексу в Луганській області
20 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії провайдера загальнонаціональних мультиплексів цифрового ефірного телебачення МХ-2, МХ-2, МХ-3, МХ-5 – компанії «Зеонбуд».

Зокрема, у ліцензії МХ-1 збільшено кількість передавачів у Луганській області: додано передавач у Бахмутівці. Таким чином, у Луганській області мережа МХ-1 складається з 11 передавачів, але частина з них знаходяться на тимчасово окупованій території, тому компанія не може їх використовувати: Біловодськ, Чорнухине (не використовується), Луганськ (не використовується), Лисичанськ, Попасна, Ровеньки (не використовується), Старобільськ (Підгорівка), Сватове (Сосновий), Зоринівка, Троїцьке, Бахмутівка. Нагадаємо, що передавач у Троїцькому було додано до мережі МХ-1 у серпні, коли «Зеонбуд» розширив покриття МХ-1 на 21 населений пункт.

У ліцензії МХ-2 і МХ-5 зафіксовано ротацію 5-го каналу і Прямого каналу: Прямий перейшов до МХ-2, 5-й – до МХ-5. Зміни до ліцензій самих каналів були внесені ще в січні 2019 року.

У ліцензії МХ-3 на місце каналу Business, якому влітку 2018 року Нацрада не продовжила ліцензію, додано ТОВ «УНІАН ТБ», якому 20 листопада 2019 року Нацрада дозволила перейти з мультиплексу МХ-4, який не існує, до МХ-3. При цьому 20 грудня Нацрада дозволила каналам УНІАН і «ПлюсПлюс» помінятися логотипами, тож у МХ-3 мовитиме не УНІАН, а «ПлюсПлюс».

Також Нацрада зафіксувала в ліцензіях «Зеонбуду» нових власників і кінцевих бенефіціарів.

Замість кіпрської компанії Planbridge Limited власниками ТОВ «Зеонбуд» стали кіпрські компанії Selinaki Limited, Shanero Limited, Koustava Enterprises Limited, Thersab Holdings Limited і громадянин України Михайло Моісеєв.

Замість громадян Латвії Сергійса Нікітінса, Аліси Жівалової, Андреіса Стамбуліді, Вадімса Седановса, Ігорса Твердовса і британця Томаса Андріана Девіда Майлса кінцевими бенефіціарними власниками «Зеонбуду» вказані Ірина Аляб’єва, Олександр Ільющенко, Михайло Моісеєв, Володимир Прокопенко, Олександр Шилов. За даними пресслужби провайдера, вони є співробітниками «Зеонбуду».

Нагадаємо, що 29 листопада вступив у дію закон, який заборонив іноземцям бути кінцевими бенефіціарними власниками, а офшорним компаніям – бути в структурі власності цифрового ефірного провайдера із загальнонаціональним покриттям. «Зеонбуд» встиг до вступу закону в дію вивести компанію з офшорів і вказати українських бенефіціарів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY