Уряд оголосив новий конкурс на голову Держкіно

Уряд оголосив новий конкурс на голову Держкіно

29 Листопада 2019
3341
29 Листопада 2019
12:30

Уряд оголосив новий конкурс на голову Держкіно

3341
27 листопада Кабінет Міністрів України оголосив новий конкурс на вакантну посаду голови Державного агентства з питань кіно.
Уряд оголосив новий конкурс на голову Держкіно
Уряд оголосив новий конкурс на голову Держкіно

Про це на пресконференції 29 листопада повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

На «Урядовому порталі» відповідне рішення поки що не опубліковано.

Перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук на запитання журналістів, чи не завадить конкурсу позов Юлії Сінькевич, яка не пройшла останній етап попереднього конкурсу на посаду голови Держкіно, відповів: «Якщо буде судове рішення і буде визнано якісь порушення, то в судовому рішенні буде зазначено, яким чином треба буде поновити права цієї людини. І від того, яке буде рішення суду, буде залежати, як держава має на це відреагувати».

Нагадаємо, 4 жовтня Кабінет Міністрів України оголосив конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно. На посаду претендували 13 кандидатів, але після першого етапу їх залишилося вісім. На останньому етапу конкурсу залишилася одна кандидатка – генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Але 21 листопада вона не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди у четвертому турі конкурсу й не пройшла далі.

Представники української спільноти написали відкритого листа президенту, прем'єр-міністру й міністру культури, молоді та спорту з вимогою переглянути результати співбесіди Юлії Сінькевич на посаду голови Держкіно. Спілка кінематографістів закликала скасувати результати конкурсу та назвати імена відповідальних за ці результати.

Сама Юлія Сінькевич заявила, що звернеться до Кабміну та суду через результати конкурсу на посаду голови Держкіно.

Голова Національного агентства з питань державної служби Олександр Стародубцев запропонував провести повторний спрощений конкурс, у якому візьмуть участь усі незадоволені результатами конкурсу кандидати.

В інтерв'ю «Детектору медіа» Юлія Сінькевич розповіла, як прийшла в кіно та чому хотіла очолити Держкіно, а також про Одеський фестиваль, успіхи українського кіно у світі, проблеми та виклики, що стоять перед українською кіноіндустрією, і способи їх вирішення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3341
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду