Юлія Сінькевич не братиме участі в повторному конкурсі на посаду голови Держкіно

Юлія Сінькевич не братиме участі в повторному конкурсі на посаду голови Держкіно

24 Грудня 2019
2799

Юлія Сінькевич не братиме участі в повторному конкурсі на посаду голови Держкіно

2799
Генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, яка не пройшла конкурс на посаду голови Держкіно, не подаватиметься на цю посаду повторно.
Юлія Сінькевич не братиме участі в повторному конкурсі на посаду голови Держкіно
Юлія Сінькевич не братиме участі в повторному конкурсі на посаду голови Держкіно

Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці. 

Своє рішення Юлія Сінькевич пояснила незгодою з членами комісії, які поставили їй низькі бали на останньому етапі конкурсу на посаду голови Держкіно, що пройшов у листопаді цього року. 

«Участь у повторному конкурсі – це визнання правоти членів комісії, склад якої не зміниться і щодо яких мною подано судовий позов. Я цієї правоти не визнаю, бо вважаю, що відбулися грубі порушення, в тому числі під тиском продавлення "зручних і бажаних" кандидатів, а хто знає мене, той знає, що це точно не про мене», – йдеться у дописі.

Юлія Сінькевич також зазначила, що їй не байдуже, хто очолить Держкіно. «Я пильно стежитиму за перебігом конкурсу, а також готова допомагати тим, хто вирішить спробувати пройти цей шлях. Це велика жертва, яка потребує неабиякої мужності», – написала вона.

Нагадаємо, 4 жовтня Кабінет Міністрів України оголосив конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно. На посаду претендували 13 кандидатів, але після першого етапу їх залишилося вісім. На останньому етапу конкурсу залишилася одна кандидатка – генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Але 21 листопада вона не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди у четвертому турі конкурсу й не пройшла далі.

Представники української кіноспільноти написали відкритого листа президенту, прем'єр-міністру й міністру культури, молоді та спорту з вимогою переглянути результати співбесіди Юлії Сінькевич на посаду голови Держкіно. Спілка кінематографістів закликала скасувати результати конкурсу та назвати імена відповідальних за ці результати.

Сама Юлія Сінькевич заявила, що звернеться до Кабміну та суду через результати конкурсу на посаду голови Держкіно.

Голова Національного агентства з питань державної служби Олександр Стародубцев запропонував провести повторний спрощений конкурс, у якому візьмуть участь усі незадоволені результатами конкурсу кандидати.

27 листопада Уряд оголосив новий конкурс на голову Держкіно.

В інтерв'ю «Детектору медіа» Юлія Сінькевич розповіла, як прийшла в кіно та чому хотіла очолити Держкіно, а також про Одеський фестиваль, успіхи українського кіно у світі, проблеми та виклики, що стоять перед українською кіноіндустрією, і способи їх вирішення.

Фото: Детектор медіа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2799
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду