Цифрові ліцензії у Дніпрі отримали канали групи «1+1», Порошенка, Холода та мовника, якого пов’язують з Петровським

Цифрові ліцензії у Дніпрі отримали канали групи «1+1», Порошенка, Холода та мовника, якого пов’язують з Петровським

7 Листопада 2019
105094
7 Листопада 2019
13:08

Цифрові ліцензії у Дніпрі отримали канали групи «1+1», Порошенка, Холода та мовника, якого пов’язують з Петровським

105094
Нацрада провела конкурс на місцеве цифрове мовлення (локальні цифрові мультиплекси) в 11 населених пунктах у п’яти областях.
Цифрові ліцензії у Дніпрі отримали канали групи «1+1», Порошенка, Холода та мовника, якого пов’язують з Петровським
Цифрові ліцензії у Дніпрі отримали канали групи «1+1», Порошенка, Холода та мовника, якого пов’язують з Петровським

Переможцями у конкурсі на місцеве цифрове мовлення  (локальні цифрові мультиплекси) у Дніпрі стали п’ять компаній ПП «ТРК «Регіон» (логотип Д1), ТОВ «ТРК «ТЕТ-Дніпропетровськ» (на конкур мовник подавався з концепцією «Плюсплюс»), ТОВ «Телевізійна компанія «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал), «Автор ТВ» (логотип 41 канал), ТОВ УПРТБ «Співдружність» (логотип Nobel TV).  Таке рішення Національна рада з питань телебачення та радіомовлення прийняла на засіданні 7 листопада.

«ТРК «ТЕТ-Дніпропетровськ» та «Приват ТБ Дніпро» входять у групу «1+1». Кінцевим бенефіціаром «Автор ТВ» є Петро Порошенко. УПРТБ «Співдружність» належить Борису Холоду, який був головою Нацради за часів Леоніда Кучми (2000–2004).

На отримання ліцензії на мовлення у Дніпрі також претендували КП «Дніпровська міська студія телебачення» (Дніпро ТБ) та два канали, які належать підприємцям Андрію Баско та Олегу Жаботинському: рекламний канал ТОВ телерадіокомпанія «Ірт» та ТОВ «ТРК “Нова”» (ОТВ). А також  ТОВ «Перший міський телеканал. Дніпро» (логотип «Перший міський»). Цей канал ще не має ліцензії регулятора. Він зареєстрований у серпні 2019 року. Відповідно до реєстру  його власником є Сергій Дранов.

У інших містах Дніпропетровської області переможцями стали:

- Вільногірськ - ТОВ «Телевізійна компанія «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал) (компанія була єдиним претендентом).  

- Жовті води –ТОВ «Телевізійна компанія «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал) та  ПП «ТРК «Регіон» (Д1)

- Першотравневськ –ПРТ «Дюфюл» (логотип ТВП) та  ТОВ «Телевізійна компанія «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал)

- Нікополь – «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал) та ПП «ТРК «Регіон» (Д1), «Кварц» (лого «Плюсплюс Нікополь»)

- Покроква – «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал) та ПП «ТРК «Регіон» (Д1).

 У всіх цих чотирьох містах залишились місця для мовлення у цифрі.

Член Нацради Олександр Ільяшенко звернувся до компаній, які входять у групу «1+1», із застереженням.: «У Вільногоську стоїть передавач «Зеонбуду», де здійснює мовлення каналу «2+2». У мене до вас прохання, щоб програми, які виходять на «2+2» та на 9 каналі не дублювались». У відповідь директорка каналу Ольга Владимирова запевнила: «Звісно не має сенсу дублювати програми. Поки ми мовимо в аналозі ми дублюємо, далі логічно, що ми не дублюватимемо. У нас сили і можливості є».

Іванна Найда, генеральна продюсерка телеканалу «ПлюсПлюс», також переконувала, що компанія робитиме програми місцевої тематики. Такі ж запевнення надав представник «Автор ТВ», який має спільні проекти з «Прямим».

Оператори мережі:

- місцевий канал ПП «ТРК «Регіон» (Дніпро, Жовті води, Нікополь, Покров). Кінцевим беніфіціарним власником компанії є Ірина Гончар. Однак, за неофіційними даними її пов’язують з Олександром Петровським.

- ТОВ «ТРК «Вільногірський техноцентр» (Вільногірськ) - місцевий мовник з логотипом ВТЦ. Його співвласником (50%) та директором є Венедикт Прокошин. Другою часткою у 50% каналу володіє Едуард Таранусіч, власник місцевої «Хімпромтехнології» та інших компаній.

- ПРТ «Дюфюл» (Першотравенськ)  (Логотип ТВП) належить своєму директору Дмитру Фоменкові.

Нагадаємо, 4 липня Нацрада оголосила конкурс на місцеве цифрове мовлення (локальні цифрові мультиплекси) в 11 населених пунктах у п’яти областях. На конкурс було виставлено 11 частот у Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Харківській і Чернівецькій областях для 35 місцевих телеканалів. Конкурсні вимоги до програмної концепції передбачали саме наявність соціально важливих та інформаційних програм місцевої тематики.

Ілюстрація: Скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
105094
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду