detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
07.11.2019 13:08
Цифрові ліцензії у Дніпрі отримали канали групи «1+1», Порошенка, Холода та мовника, якого пов’язують з Петровським
Цифрові ліцензії у Дніпрі отримали канали групи «1+1», Порошенка, Холода та мовника, якого пов’язують з Петровським
Нацрада провела конкурс на місцеве цифрове мовлення (локальні цифрові мультиплекси) в 11 населених пунктах у п’яти областях.

Переможцями у конкурсі на місцеве цифрове мовлення  (локальні цифрові мультиплекси) у Дніпрі стали п’ять компаній ПП «ТРК «Регіон» (логотип Д1), ТОВ «ТРК «ТЕТ-Дніпропетровськ» (на конкур мовник подавався з концепцією «Плюсплюс»), ТОВ «Телевізійна компанія «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал), «Автор ТВ» (логотип 41 канал), ТОВ УПРТБ «Співдружність» (логотип Nobel TV).  Таке рішення Національна рада з питань телебачення та радіомовлення прийняла на засіданні 7 листопада.

«ТРК «ТЕТ-Дніпропетровськ» та «Приват ТБ Дніпро» входять у групу «1+1». Кінцевим бенефіціаром «Автор ТВ» є Петро Порошенко. УПРТБ «Співдружність» належить Борису Холоду, який був головою Нацради за часів Леоніда Кучми (2000–2004).

На отримання ліцензії на мовлення у Дніпрі також претендували КП «Дніпровська міська студія телебачення» (Дніпро ТБ) та два канали, які належать підприємцям Андрію Баско та Олегу Жаботинському: рекламний канал ТОВ телерадіокомпанія «Ірт» та ТОВ «ТРК “Нова”» (ОТВ). А також  ТОВ «Перший міський телеканал. Дніпро» (логотип «Перший міський»). Цей канал ще не має ліцензії регулятора. Він зареєстрований у серпні 2019 року. Відповідно до реєстру  його власником є Сергій Дранов.

У інших містах Дніпропетровської області переможцями стали:

- Вільногірськ - ТОВ «Телевізійна компанія «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал) (компанія була єдиним претендентом).  

- Жовті води –ТОВ «Телевізійна компанія «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал) та  ПП «ТРК «Регіон» (Д1)

- Першотравневськ –ПРТ «Дюфюл» (логотип ТВП) та  ТОВ «Телевізійна компанія «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал)

- Нікополь – «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал) та ПП «ТРК «Регіон» (Д1), «Кварц» (лого «Плюсплюс Нікополь»)

- Покроква – «Приват ТБ Дніпро» (2+2/ 9 канал) та ПП «ТРК «Регіон» (Д1).

 У всіх цих чотирьох містах залишились місця для мовлення у цифрі.

Член Нацради Олександр Ільяшенко звернувся до компаній, які входять у групу «1+1», із застереженням.: «У Вільногоську стоїть передавач «Зеонбуду», де здійснює мовлення каналу «2+2». У мене до вас прохання, щоб програми, які виходять на «2+2» та на 9 каналі не дублювались». У відповідь директорка каналу Ольга Владимирова запевнила: «Звісно не має сенсу дублювати програми. Поки ми мовимо в аналозі ми дублюємо, далі логічно, що ми не дублюватимемо. У нас сили і можливості є».

Іванна Найда, генеральна продюсерка телеканалу «ПлюсПлюс», також переконувала, що компанія робитиме програми місцевої тематики. Такі ж запевнення надав представник «Автор ТВ», який має спільні проекти з «Прямим».

Оператори мережі:

- місцевий канал ПП «ТРК «Регіон» (Дніпро, Жовті води, Нікополь, Покров). Кінцевим беніфіціарним власником компанії є Ірина Гончар. Однак, за неофіційними даними її пов’язують з Олександром Петровським.

- ТОВ «ТРК «Вільногірський техноцентр» (Вільногірськ) - місцевий мовник з логотипом ВТЦ. Його співвласником (50%) та директором є Венедикт Прокошин. Другою часткою у 50% каналу володіє Едуард Таранусіч, власник місцевої «Хімпромтехнології» та інших компаній.

- ПРТ «Дюфюл» (Першотравенськ)  (Логотип ТВП) належить своєму директору Дмитру Фоменкові.

Нагадаємо, 4 липня Нацрада оголосила конкурс на місцеве цифрове мовлення (локальні цифрові мультиплекси) в 11 населених пунктах у п’яти областях. На конкурс було виставлено 11 частот у Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Харківській і Чернівецькій областях для 35 місцевих телеканалів. Конкурсні вимоги до програмної концепції передбачали саме наявність соціально важливих та інформаційних програм місцевої тематики.

Ілюстрація: Скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY