В Україні створено вже чотири локальних мультиплекси – Костинський

В Україні створено вже чотири локальних мультиплекси – Костинський

27 Грудня 2017
2430
27 Грудня 2017
16:28

В Україні створено вже чотири локальних мультиплекси – Костинський

2430
За останні два роки в Україні створено вже чотири локальні цифрові мультиплекси на Донбасі та півдні України. Про це на брифінгу 27 грудня повідомив член Нацради Сергій Костинський.
В Україні створено вже чотири локальних мультиплекси – Костинський
В Україні створено вже чотири локальних мультиплекси – Костинський

Протягом 2016-2017 року було розбудовано три мультиплекси:

  • 22 ТВК у місті Волноваха Донецької області, там мовлять 6 цифрових телеканалів, оператором мультиплексу є Концерн РРТ.
  • 40 ТВК у селищі Бахмутівка Луганської області, там мовлять 6 цифрових телеканалів, оператор телекомунікацій – КП «Інноваційно-інформаційний центр».
  • 50 ТВК у селищі Чонгар Херсонської області, там мовлять 5 цифрових телеканалів, оператор телекомунікацій – ТОВ «Телемережі України».

27 грудня у результаті цифрового конкурсу створено четвертий локальний мультиплекс в Одеській області. Там мовитимуть 8 телеканалів, оператором мультиплексу є Концерн РРТ. Тобто мультиплекс є державним, сказав пан Костинський.

Державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко зауважив, що рішення про створення локальних мультиплексів ухвалювала Комісія з питань відновлення мовлення, що діє при Міністерстві інформаційної політики, яка об’єднує представників різних державних відомств, у тому числі Нацради.

«Комісія з відновлення мовлення збирається раз на тиждень, ухвалює нестандартні рішення. Рішення щодо цифрового мовлення на Одещині теж було нестандартним, дуже швидким, ухвалено за сприяння Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики за результатами поїздки представників комітету по Одеській області», - сказав пан Біденко.

Він зауважив, що наразі немає єдиного рішення, як закрити одразу всі «білі плями» покриття українських мовників по всій Україні.

Нагадаємо, 27 грудня Нацрада визначила переможців конкурсу на 8 місць у регіональному мультиплексі Концерну РРТ у 22 містах Одеської області. Переможцями стали:

  1. ТОВ «ТРК “Клуб-ТВ”», Одеса (GTV)
  2. ТОВ «ТРК “Андсер”», Одеса (А1)
  3. ТОВ «ТРК “Південна хвиля-ТВ”», Одеса («Южная волна»)
  4. ТОВ «ТРК “Моя Одеса”», Одеса («Думская.TV»)
  5. ТОВ «Реноме інет», Одеса (Olvia)
  6. ТОВ «ТРК “Одеса 1”», Київ («Одеса 1») – дочірня компанія Прямого каналу
  7. ТОВ «Гравіс», Київ («ПлюсПлюс»)
  8. ТОВ «ТРК “Нова Одеса”», Одеса («Первый городской»)

Рішення про оголошення конкурсу на створення на Одещині мультиплексу з восьми телеканалів у 22 населених пунктах Нацрада прийняла на засіданні 14 вересня. Офіційно конкурс було оголошено 27 вересня. Запуск цифрового телевізійного мовлення в регіоні запланований на кінець 2017 – початок 2018 років.

За тиждень до рішення оголосити конкурс, 7 вересня, Нацрада замовила в УДЦР прорахунок багатоканальної цифрової мережі стандарту DVB-T на 22 частотах у населених пунктах Одеської області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2430
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду