Телеканал Рабиновича звинуватив Нацраду в тиску і оскаржуватиме її рішення в суді

Телеканал Рабиновича звинуватив Нацраду в тиску і оскаржуватиме її рішення в суді

1 Листопада 2019
3187
1 Листопада 2019
17:07

Телеканал Рабиновича звинуватив Нацраду в тиску і оскаржуватиме її рішення в суді

3187
«Всі новини» розцінюють рішення Нацради як помсту Вадиму Рабиновичу.
Телеканал Рабиновича звинуватив Нацраду в тиску і оскаржуватиме її рішення в суді
Телеканал Рабиновича звинуватив Нацраду в тиску і оскаржуватиме її рішення в суді

Телеканал «Всі новини» вважає відмову Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у продовженні ліцензії незаконною. І планує оскаржувати це рішення у суді. Про це йдеться у повідомлені каналу.

Компанія володіла ліцензією у мультиплексі МХ-5 у Києві. Однак регулятор на засіданні 30 жовтня не продовжив її через те, що за словами першої заступниці голови Нацради Ольги Герасим’юк, заява на продовження строку дії ліцензії була подана із запізненням на 173 дні

У цьому рішенні Нацради телеканал «Всі новини» вбачає ознаки політичного тиску: «Представники компанії не згодні з такою аргументацією Нацради, і наполягають на тому, що весь необхідний пакет документів було подано вчасно. Жодних аргументів а ні представників компанії ТОВ «Медіамережі», а ні частини членів Нацради, регулятор не почув – продовження ліцензії не буде».

Тому канал вважає, що це є прямим порушенням чинного законодавства та Конституції України (ст. 15 «Цензура заборонена», ст. 34 «Кожному гарантується право на свободу думки і слова»).

«Телеканал "Всі Новини" вважає, що члени Нацради в останні дні своєї каденції таким чином помстилися народному депутату України, співголові "Опозиційної платформи – За життя" Вадиму Рабиновичу за його боротьбу за свободу слова», - йдеться у повідомленні.

Саме тому мовник вирішив звернутись до суду. І подав одразу два позови: у першому оскаржує дії регулятора, у другому просить заборонити проводити конкурс на місце у мультиплексі МХ-5 у Києві. Нагадаємо, ТОВ «Медіамережі» –мовник (логотип - «Всі новини»), який виграв місце в мультиплексі МХ-5 у Києві на повторному цифровому конкурсі у вересні 2012 року. Тоді ж місце в МХ-5 у Львові з логотипом «Захід новини» отримало ТОВ «Мультиплексресурс». Через рік, у жовтні 2013 року, власником обох телекомпаній став холдинг «Мультимедіа інвест груп», власником якого себе називав Ігор Гужва. Ігор Гужва пояснив, що придбав компанії для розширення мережі покриття майбутнього телеканалу холдингу «Вести TV» (перед тим він придбав ще й супутниковий телеканал UBR, на базі якого планував створювати «Вести TV»).

Але плани із запуску телеканалу «Вести TV» так і не було реалізовано. На початку лютого 2017 року з єдиного державного реєстру стало відомо, що холдинг «Вести Украина» продав свій львівський цифровий канал (ТОВ «Мультиплексресурс») львівському ТОВ «Правдатут Львів медіа», кінцевим бенефіціаром якого є власник телеканалу «Правда тут» Іван Гришин.

Наприкінці лютого 2017 року стало відомо, що холдинг «Вести Украина» продав свій київський цифровий телеканал «Всі новини» (ТОВ «Медіамережі») помічникам на громадських засадах позафракційного народного депутата Вадима Рабиновича, лідера партії «За життя».

 У серпні 2017 року кінцевим бенефіціаром компанії став Йосип Аксельруд. Він же став директором замість Андрія Канівця. Нові власники каналу Йосип Аксельруд і Андрій Альошин – помічники на громадських засадах народного депутата Вадима Рабиновича, лідера партії «За життя». Член редакційної ради Володимир Кацман – штатний помічник Вадима Рабиновича.

Фото: mediasat.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3187
Читайте також
30.07.2020 14:29
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду