detector.media
10.10.2019 14:25
Зеленський: Питання з ліцензією «112 Україна» має вирішити новий склад Нацради
Зеленський: Питання з ліцензією «112 Україна» має вирішити новий склад Нацради
Президент України Володимир Зеленський вважає, що питання з ліцензією каналу «112 України» має вирішувати оновлений склад Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Про це сказав 10 жовтня під час пресмарафону, який проходить на Kyiv Food Market.

Журналіст телеканалу «112 Україна» запитав у президента: «Чому влада хоче закрити наш канал?» У відповідь пан Зеленський зазначив: «Скажіть, будь ласка, чи оновлений склад Національної ради з питань телебачення та радіомовлення відібрав у вас ліцензію. Чи це кворум колишньої влади? Це і є відповідь. Ця справа розпочаласz з моїм приходом чи два-три роки тому, коли ви не продовжили ліцензію».

Він наголосив на тому, що має прийти новий склад Нацради і «чесно вирішити це питання», а він не впливатиме на цей процес: «Ми маємо перезавантажити Нацраду. Новий склад  повинен прийти. І вони, нехай без мене і розглядають це питання: праві ви чи не праві. Навіщо мені втручатися в цю ситуацію?»

Також у розмові з журналістом Володимир Зеленський наголосив на тому, що за каналом «112 Україна» стоїть Віктор Медвкедчук, який має «не проукраїнську позицію: «Козак, Медведчук – одна історія.  Людина, пан Медведчук, який має непроукраїнську позицію, є вашим власником?» Він підкреслив, що у партії «Слуга народу» немає власників каналів.

Як вже повідомляв «Детектор медіа», 26 вересня Нацрада відмовила в продовженні цифрових ліцензій п’яти регіональним компаніям, які мовили під логотипом «112 Україна»: ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ». Компанії групи «112 Україна» оскаржили рішення Нацради в Окружному адміністративному суді міста Києва. Водночас у каналу «112 Україна» залишилася супутникова ліцензія, тож він продовжує мовлення на супутнику і в мережах провайдерів платного телебачення.

Нагадаємо, 10 жовтня, о 10:00 на  Kyiv Food Market стартував пресмарафон Володимира Зеленського. Про подію було оголошено вчора. На журналістів чекає не лише незвичне для подібних випадків місце, але й новий формат спілкування президента зі ЗМІ – групами по 7-10 осіб протягом усього дня.

«Детектор медіа» проводить текстову онлайнтрансляцію пресмарафону президента з кометарями медійників. Читайте тут

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY