«Громадське радіо» здобуло ФМ-частоту в Києві

«Громадське радіо» здобуло ФМ-частоту в Києві

10 Жовтня 2019
6440
10 Жовтня 2019
13:04

«Громадське радіо» здобуло ФМ-частоту в Києві

6440
10 жовтня «Громадське радіо» перемогло в конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на частоту 99,4 МГц у Києві.
«Громадське радіо» здобуло ФМ-частоту в Києві
«Громадське радіо» здобуло ФМ-частоту в Києві

«Громадське радіо» було єдиним претендентом на цю частоту. Суму конкурсної гарантії (120 тис. грн.) «Громадське радіо» збирало шляхом краудфандингу.

Голова правління «Громадського радіо» Андрій Куликов сказав, що кошти на сплату ліцензійного збору радіостанція обов’язково знайде, і додав, що працівники «Громадського радіо» звикли працювати по кілька місяців без зарплат і гонорарів.

«Громадське радіо» хоче відмовитися від УКХ-передавача в Києві, що зекономить півмільйона гривень, і цими коштами зможуть забезпечити ФМ-мовлення в Києві на початку, доки не почнуть заробляти на рекламі.

«"Громадське радіо" існує з 2014 року, веде мовлення на 17 передавачах, – нагадав Андрій Куликов. – Основне ФМ-мовлення зосереджено на території Донецької та Луганської областей. Також була розроблена й реалізована концепція мовлення на окупованій території та прилеглій до окупованої території. Дуже необхідна частота в Києві, щоби забезпечити життєдіяльність і життєспроможність мовлення. Тому що без пристойної частоти у великому місті складно здобувати рекламу і заробляти кошти. Наразі основними є грантова підтримка і пожертви слухачів».

Фото: «Громадське радіо», Вадим Міський

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6440
Читайте також
13.12.2019 20:13
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 073
10.10.2019 16:30
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
0
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
1631 дн. тому
А хіба УКХ і ФМ не одне і теж саме?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду