«Громадське радіо» збирає на краудфандингу близько 134 тис. грн на FM-частоту в Києві

«Громадське радіо» збирає на краудфандингу близько 134 тис. грн на FM-частоту в Києві

27 Серпня 2019
1476
27 Серпня 2019
12:10

«Громадське радіо» збирає на краудфандингу близько 134 тис. грн на FM-частоту в Києві

1476
«Громадське радіо» з 27 серпня збирає близько 134 тисяч гривень на внесок на конкурсну гарантію для участі в конкурсі на FM-частоту в Києві та Київській області.
«Громадське радіо» збирає на краудфандингу близько 134 тис. грн на FM-частоту в Києві
«Громадське радіо» збирає на краудфандингу близько 134 тис. грн на FM-частоту в Києві

Про це повідомляє пресслужба медіа.

«Громадське радіо» збирає кошти на сайті «Спільнокошт» за посиланням. Для участі в конкурсі, який відбудеться за два тижні, ЗМІ необхідно зібрати близько 134 тисяч гривень, з яких 10% – це відшкодування команді «Спільнокошту» за підтримку проєкту.

«Значна частина наших слухачів живе на Київщині і в столиці. Ми хочемо спростити для них можливість приймати наші програми на звичайному FM-приймачі, а також розширити нашу аудиторію», – розповів виконавчий директор ГО «Громадське радіо» Кирило Лукеренко.

Крім грошової підтримки, медіо заклькало своїх слухачів із проханням підтримати його листами на адресу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

«Зараз телерадіокомпанія "Громадське радіо" працює на 16 передавачах у шести регіонах України. Переважно це частоти у невеличких населених пунктах, більшість із них розташовані на Донбасі. Частина з них працює в режимі тимчасового мовлення. У Києві радіо мовить зараз на малодоступній для широкої аудиторії УКХ-частоті 70,4 МГЦ», – йдеться в повідомленні.

Крім того, на пресконференції «Підсумки та висновки двох виборчих кампаній у медіа: що та як регулювати?» Кирило Лукеренко заявив: «Треба працювати з загальною системою устрою медіа. Треба також звертати увагу на громадських мовників, немає ніяких норм, які б полегшували життя громадських мовників. Крім того, що вони як ГО мають пільгове законодавство. Немає пільг на розподіл частот і участь у конкурсах. Ми оголосили краудфандингову кампанію на «Спільнокошті» на участь у конкурсі на FM-частоту в Києві».

Нагадаємо, 11 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити шість конкурсів на радіомовлення, на які виставила 170 вільних ФМ-частот і 3 УКХ-частоти. Серед іншого, конкурс передбачає, що переможець отримає можливість мовити на частоті 99,4 FM у Києві та області (міста Бориспіль, Бровари, Буча, Васильків, Ірпінь, Обухів та ще п'ять районів: Бориспільський, Броварський, Васильківський, Вишгородський, Києво-Святошинський і Обухівський). Потужність передавача 1,5 кіловати. На цю частоту й претендує «Громадське радіо». 

Як писав ДМ, у квітні «Громадське радіо» повідомило, що отримали від доброчинців 158 800 гривень через краудфандингову платформу «Спільнокошт». 

Фото: Громадське радіо

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1476
Читайте також
10.10.2019 13:04
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
6 479
19.01.2019 15:00
Гала Скляревська
Мар'яна Закусило
10 528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду