Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держкіно

Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держкіно

4 Жовтня 2019
4341
4 Жовтня 2019
13:07

Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держкіно

4341
Кабінет Міністрів України з 4 жовтня оголосив конкурс на посаду Голови Державного агентства України з питань кіно.
Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держкіно
Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держкіно

Про це йдеться в розпорядженні уряду від 29 вересня за підписом прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Проте лінк на відповідне розпорядження зараз не доступний.

«Відповідно до частини другої статті 23 Закону України "Про державну службу" оголосити з 4 жовтня 2019 р. конкурс на зайняття посади голови Державного агентства України з питань кіно з визначенням умов проведення конкурсу згідно з додатком», – йдеться в повідомленні.

Крім того, згідно з розпорядженням Кабміну від 2 жовтня, тимчасово виконувати обов’язки голови Держкіно буде Юлія Шевчук.

«Покласти тимчасово, до призначення в установленому порядку голови Державного агентства України з питань кіно, виконання обов’язків голови Державного агентства України з питань кіно на начальника юридичного відділу зазначеного Агентства Шевчук Юлію Іванівну», – зазначається в документі.

Крім того, в уряд повідомили, що до посадових обов’язків голови Держкіно входитиме:

  • здійснення повноважень керівника державної служби Держкіно;
  • реалізація державної політики у сфері кінематографії;
  • здійснення інших повноважень, визначених законом.

Посадовий оклад становить 24 000 гривень, а також надбавки, доплати та премії відповідно до постанови Кабміну № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» та статті 52 Закону України «Про державну службу».

«Призначення на посаду строком на п’ять років, якщо інше не передбачено законом, з правом повторного призначення без обов’язкового проведення конкурсу на ще один строк або переведення на рівнозначну або нижчу посаду до іншого державного органу», – зазначається в документі.

Нагадаємо, 19 вересня Пилип Іллєнко заявив, що написав прем’єр-міністру України заяву про звільнення за власним бажанням. Розпорядженням від 21 серпня 2019 року № 642-р Кабмін звільнив Пилипа Іллєнка.

Сергій Неретін, який працював першим заступником голови Держкіно, виконував обов'язки голови Держкіно після того, як пан Іллєнко пішов з посади.

Проте Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 2 жовтня 2019 року ухвалив рішення звільнити першого заступника голови Держкіно Сергія Неретіна та заступника голови Держкіно Сергія Недзельського. Останнього було призначено заступником голови Держкіно у червні цього року. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4341
Читайте також
02.10.2019 17:39
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
5 305
19.08.2019 10:00
Пилип Іллєнко
для «Детектора медіа»
6 280
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду