Голова Держкіно Пилип Іллєнко: Я йду з посади (ВІДЕО)

Голова Держкіно Пилип Іллєнко: Я йду з посади (ВІДЕО)

19 Серпня 2019
6288
19 Серпня 2019
10:00

Голова Держкіно Пилип Іллєнко: Я йду з посади (ВІДЕО)

Пилип Іллєнко
Ексголова Державного агентства України з питань кіно
6288
Сьогодні я написав Прем’єр-міністру України заяву про звільнення за власним бажанням. Це дозволить вже новому уряду найближчим часом провести відповідний відкритий конкурс і призначити нового керівника.
Голова Держкіно Пилип Іллєнко: Я йду з посади (ВІДЕО)
Голова Держкіно Пилип Іллєнко: Я йду з посади (ВІДЕО)

Шановні друзі!

Все має свій початок і завершення. Я завжди ставився до посади як до інструменту досягнення своєї мети, навіть не мети, мрії: відродження українського кіно. Але будь-який інструмент потрібен лише для певної роботи в певний момент. Моя мрія здійснилася, і я вважаю, що мета була досягнута. І моя місія на посаді голови Державного агентства України з питань кіно – завершена.

Я не хочу перетворювати боротьбу за це крісло в трилер із елементами складно постановочного екшену, це точно не принесе користі індустрії. Тому сьогодні я написав Прем’єр-міністру України заяву про звільнення за власним бажанням. Це дозволить вже новому уряду найближчим часом провести відповідний відкритий конкурс і призначити нового керівника. 

Це були фантастичні, драматичні, складні, і цікаві п’ять років боротьби і перемог.

Я дякую колективу Держкіно, колегам, друзям, які були поруч протягом цього часу. Ми з вами пройшли карколомний шлях від повного колапсу кіноіндустрії у 2014-му році, до найкращих показників розвитку галузі за весь період Незалежності сьогодні. Я пишаюся результатами нашої спільної праці.

Хочу подякувати також своїй родині: дружині, нашим синам, мамі, брату за терпіння і підтримку протягом цих років.

Окрема подяка ворогам і хейтерам – ви змушували мене весь цей час бути сильним і своїми реакціями лише підтверджували правильність моїх дій.

В сьогоднішній Україні керівна посада на державній службі – це скоріше прокляття, аніж винагорода. Все менше людей хоче йти сюди працювати. Тому своєму наступнику, чи наступниці, я хочу побажати мудрості. Сподіваюся, що ви збережете всі наші досягнення і продовжите розпочате.

А я найближчим часом я планую відпочити, в мене вже давно не було повноцінної, нормальної людської відпустки. І на далі на довго не прощаємося, бо всю свою подальшу ділову, творчу та громадсько-політичну діяльність я пов’язую виключно з українським національним кінематографом!

Для довідки: Пилип Іллєнко – український актор, продюсер, юрист, політик. Син режисера Юрія Іллєнка та акторки Людмили Єфименко, брат народного депутата VII та VIII скликань Андрія Іллєнка (ВО «Свобода»). Очолює Державне агентство України з питань кіно з 6 серпня 2014 року. У липні 2019 року балотувався до Верховної Ради за списком Націоналістичних організацій.

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6288
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду