Нацрада подала касації на рішення судів, які скасували санкції для СТБ та «Інтера»

Нацрада подала касації на рішення судів, які скасували санкції для СТБ та «Інтера»

11 Вересня 2019
2260
11 Вересня 2019
16:44

Нацрада подала касації на рішення судів, які скасували санкції для СТБ та «Інтера»

2260
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оскаржила в касаційній інстанції судові рішення у справах щодо телеканалу «Інтера» та СТБ. Про це 11 вересня під час конференції «Безпечний медіапростір: співпраця індустрії та регулятора» повідомила начальник юридичного управління Нацради Анна Літвіщеннко.
Нацрада подала касації на рішення судів, які скасували санкції для СТБ та «Інтера»
Нацрада подала касації на рішення судів, які скасували санкції для СТБ та «Інтера»

Обидві справи стосуються оскарження мовниками санкцій, застосованих Нацрадою за показ каналами шкідливого для дітей контенту у 2017 році.

Так, СТБ оскаржує штраф Нацради на суму 1,6 млн грн за повторні порушення після попередження за трансляцію передач та анонсів передач без спеціального попередження «МастерШеф», «Один за всіх», «Хата на тата», «Битва екстрасенсів» у час, коли неповнолітні та юнацтво мали змогу їх дивитись (до 23:00). Телеканал «Інтер» оскаржує попередження регулятора за випуск програми «Стосується кожного» (9 та 13 жовтня 2017 року) за участю  неповнолітньої учасниці, яка у 12 років стала матір’ю. Санкція попередження стала результатом позапланової перевірки, проведеної за скаргами Уповноваженої Верховної Ради з прав людини та громадської організації «Детектор медіа». Нацрада у своєму рішення спиралася на висновок Незалежної медійної ради.

Окружний адміністративний суд, а згодом і Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнили вимоги обох каналів і скасували санкції Нацради. Після цього регулятор подав касаційні скарги на відповідні судові рішення.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року три найбільші телегрупи («1+1 медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна»), Суспільний мовник (НСТУ) та об’єднання місцевих і регіональних мовників (Незалежна асоціація телерадіомовників) підписали спільний акт узгодження №1 «Захист дитини, яка зазнала сексуального насильства, при залученні до медіавиробництва».

У грудні 2017 року StarLightMedia, «Медіа Група Україна», НСТУ і НАМ підписали спільний акт узгодження №2 «Висвітлення засобами масової інформації теми суїциду». Пізніше до підписання приєдналася «1+1 медіа».

У грудні 2018 року телегрупи погодили Спільний акт узгодження № 3 «Висвітлення засобами масової інформації теми участі дітей у збройних конфліктах». Однак група «Інтер» не підписала цих трьох актів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду