Нацрада проліцензувала кулінарний канал Film.ua

Нацрада проліцензувала кулінарний канал Film.ua

6 Вересня 2019
2372
6 Вересня 2019
18:09

Нацрада проліцензувала кулінарний канал Film.ua

2372
5 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила видати ліцензію на супутникове мовлення телеканалу «КусКус» групи компаній Film.ua Group.
Нацрада проліцензувала кулінарний канал Film.ua
Нацрада проліцензувала кулінарний канал Film.ua

Ліцензію отримає ТОВ «Здорове ТБ», яке володіє ліцензією на ще один тематичний канал Film.ua Group – 36,6 TV про активний та здоровий спосіб життя. Директором компанії є генеральна продюсерка тематичних платних каналів Film.ua Group Наталка Якимович, власницею – Надія Коротушка.

«КусКус» – кулінарний канал. «Це спеціалізований розважально-пізнавальний канал, програми орієнтовані на сімейну аудиторію. У нас буде багато рецептів, розповідей про ресторани, про харчування, про певні традиції, цікаві факти про їжу, як вона виробляється, що корисно, що не корисно. Ми будемо акцентувати увагу на культурі їжі та на здоровому харчуванні. Будуть кухні народів світу, різних спрямувань (вегетаріанська, кошерна, ведична), секрети приготування окремих страв і напоїв», – розповіла членам Нацради Наталка Якимович.

За її словами, канал використовуватиме кулінарний контент з бібліотеки Film.ua Group та знімає нові пілоти: програми «Божественно смачно», «Вегано-хулігано», «Смачний сад», «Цікава кава» (про бариста і кавову культуру), програми за участі брендшефа мережі «Сільпо» Марко Черветті, ресторатора Валерія Созановського, кухаря Євгена Клопотенка, «який розмовляти українською мовою та навіть хоче перекласти українською свій ютуб-канал», дієтолога Мирослави Ульяніної, «яка є місіонером здорового харчування в Україні».

Назва каналу – це назва крупи «кускус», а також асоціація зі словом «кусати». «У нас і логотип придуманий такий, ніби хтось щось відкусив», – пояснила пані Якимович.

Канал планує мовити із супутника в кодованому вигляді (кодування BISS) та розповсюджуватися в мережах провайдерів.

Супутникова ліцензія коштуватиме «КусКусу» 524 тис. грн, оскільки сума збору збільшена на 30% через велику частку програм іноземного виробництва.

Член Нацради Олег Черниш запитав у канала, навіщо йому супутникова ліцензія, якщо можна піти шляхом каналу «Дача» (інший канал Film.ua Group) і отримати ліцензію на кабельне мовлення за технологією ОТТ для всієї України, яка коштує близько 400 тис. грн. Представники «КусКусу» відповіли, що наразі було прийнято рішення про супутникову ліцензію.

Члени Нацради одноголосно підтримали видачу супутникової ліцензії каналу «КусКус». А якщо компанія передумає, вона може не сплатити ліцензійного збору і звернутися за ОТТ-ліцензією.

Нагадаємо, що дистрибуцією каналу «КусКус» займатиметься група «1+1 медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2372
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду