Film.ua запускає кулінарний канал «Кус-кус» із програмами Клопотенка та Созановського

Film.ua запускає кулінарний канал «Кус-кус» із програмами Клопотенка та Созановського

30 Серпня 2019
6199
30 Серпня 2019
13:44

Film.ua запускає кулінарний канал «Кус-кус» із програмами Клопотенка та Созановського

6199
Film.ua Group планує вивести свій канал «Кус-кус» на самоокупність за три роки і бачить у своєму портфоліо 8-10 каналів PayTV.
Film.ua запускає кулінарний канал «Кус-кус» із програмами Клопотенка та Созановського
Film.ua запускає кулінарний канал «Кус-кус» із програмами Клопотенка та Созановського

Про це у коментарі «Детектор медіа» розповів операційний директор PayTV напрямку компанії Наріман Гусейнов.

За його словами, формат каналу «Кус-кус» кулінарний, він орієнтуватиметься на сімейну аудиторію, для гурманів та любителів, а цільовою аудиторією є жінки 25-45 років. Канал має на меті пропагувати культуру споживання та приготування їжі.

«Нам завжди подобалася кулінарна тематика, і локальний кулінарний телеканал — це ніша на ринку платного телебачення, яка в Україні не зайнята. Цей формат шоу та програм є сьогодні лише в певних слотах і днях національних каналів, а ми пропонуємо глядачам суцільні 24/7 нон-стоп кулінарних програм у будь-який час і без реклами. До речі, ми впевнені у потенціалі монетизації як каналу, так і проектів, що плануємо виробляти в Україні і за кордоном. І це лише посилювало бажання до розробки і запуску», - зазначив Наріман.

Можливість запуску кулінарного каналу в групі обговорювали ще з 2017 року, а після запуску каналу «36,6 TV» наприкінці 2018 року був готовий перший варіант концепції, який і ліг в основу «Кус-кус». 

«Програмне наповнення сфокусоване на тематиці приготування страв та закцентоване на простоту рецептів й доступність інгредієнтів, адже ми створюємо канал насамперед для українського глядача. Звичайно, естетичний іноземний контент та екзотика будуть присутні, але в міру. Щодо тематики наповнення — це будуть кухні різних культур, ми розглянемо популярну сьогодні тему здорового харчування, глядач дізнається, навчиться та гляне по-іншому на приготування перших, других страв, солодку випічку, салатів та навіть закусок. Зараз плануємо іноземний контент і готуємо до ефіру різні студії, а також проводимо переговори з двома закордонними мейджорами», - розказав операційний директор про контент новоствореного мовника.

В ефірі телеканалу «Кус-кус» глядачі побачать Євгена Клопотенка, Мирославу Уляніну, Валерія Созановського та «інших майстрів кулінарної тематики». Також  канал запрошує приєднатися до проекту всіх охочих українських та іноземних шеф-кухарів, блогерів та ведучих.

Наріман Гусейнов розказав, що документи на отримання супутникової ліцензії вже подані до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Він очікує на розгляд та рішення регулятора на початку вересня.

За прогнозами Film.ua Group та підрахунками партнерів компанії,  3 роки — досить оптимістичний термін виходу на самоокупність. «Але якщо зважати на інші можливості монетизації, тоді може вийти раніше», - вважає Наріман Гусейнов. 

Також компанія має намір продовжувати розробляти нові формати платних каналів.

«Стратегічно бачимо сімейство PayTV напрямку із 8-10 каналами у портфоліо Film.ua Group разом із функціями міжнародної теледистрибуції, розширенням власного виробничого продакшену PayTV, розвиток напрямків телевізійного спонсорства, соцмереж, YouTube, а також дистрибуції та монетизації контенту власного виробництва. Що стосується партнерства - ми проводимо переговори про співпрацю з різними партнерами», - розповів пан Гусейнов.

Щодо ніш, які цікавлять Film.ua, він нагадав, що на прес-ланчі «1+1» керівники дистрибуції медіагрупи згадували про плани запуску тревел-каналу Film.ua.

Нагадаємо, у серпні в дистрибуційне портфоліо групи «1+1 медіа» увійшли ще два канали Film.ua Group: FilmUADrama і «Кус-кус».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6199
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду