Нацрада вперше проліцензувала інтернет-канал

Нацрада вперше проліцензувала інтернет-канал

21 Грудня 2018
3146
21 Грудня 2018
17:44

Нацрада вперше проліцензувала інтернет-канал

3146
20 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вперше вирішила видати ліцензію телеканалу на кабельне мовлення за технологією ОТТ. Таку ліцензію отримає телеканал «Дача» (ТОВ «Корисне ТБ» – спільний проект Film.ua Group і Сергія Бойка).
Нацрада вперше проліцензувала інтернет-канал
Нацрада вперше проліцензувала інтернет-канал

«Мова йде про кабельне мовлення в інтернеті», – пояснив член Нацради Олег Черниш. Оператором телекомунікацій каналу виступає ТОВ «Кумир телеком», яке має ліцензію оператора зв’язку на всю Україну. За словами пана Черниша, телеканал має можливість дистрибувати свій контент по всіх мережах платного телебачення всієї країни.

Член Нацради Валентин Коваль наголосив, що це новий тип ліцензії, який починає видавати Нацрада.

Раніше телеканали, які хотіли потрапити в мережах різних провайдерів по всій країні, мали отримати супутникові ліцензії. У каналу «Дача» теж є супутникова ліцензія. За словами Олега Черниша, відтепер замість супутникової ліцензії вони можуть отримати кабельну за технологією ОТТ на територію всієї України.

«Існує багато нішевих каналів, які зараз здійснюють мовлення через супутник, і суми їх заборгованості перед супутниковими операторами складають десятки тисяч доларів. Мовлення в інтернеті зекономлює для компанії від 10 тис. до 15 тис. доларів на місяць», – зауважив пан Черниш.

Сума ліцензійного збору за ліцензію на кабельне мовлення за технологією ОТТ для території всієї України становить 386 тис. 121 грн.

Для каналу «Дача» спершу було прораховано ліцензійний збір у розмірі 502 тис. грн, враховуючи надбавку 30% за велику частку іноземного продукту. Але канал відкоригував програмну концепцію (14 годин на добу становить національний продукт), тож має сплатити за ліцензію 386 тис. грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3146
Читайте також
23.04.2019 18:47
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
8 934
05.03.2019 10:30
Наталія Данькова
6 262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду