Ринок зовнішньої реклами зріс на 21% у першому півріччі 2019 року

Ринок зовнішньої реклами зріс на 21% у першому півріччі 2019 року

13 Серпня 2019
3234
13 Серпня 2019
13:57

Ринок зовнішньої реклами зріс на 21% у першому півріччі 2019 року

3234
За результатами першого півріччя ринок зовнішньої реклами виріс на 21%, порівняно з 2018 року.
Ринок зовнішньої реклами зріс на 21% у першому півріччі 2019 року
Ринок зовнішньої реклами зріс на 21% у першому півріччі 2019 року

Про це повідомляє Індустріальний комітет зовнішньої реклами (ІКЗР) у своєму аналітичному звіті за перше півріччя 2019 року.

У першому півріччі 2019 року провідною категорією рекламодавців у зовнішній рекламі була «Соціальна реклама», до якої зараховують й політичні кампанії: частка цієї категорії склала 20% від обсягу ринку. Незначно поступилася їй «Торгівля» також із часткою 20%. Категорія «Нерухомість» займає 13% ринку у витратах на зовнішню рекламу.

Київ – головне місто рекламного ринку в кількісному, бюджетному та якісному вимірі: на нього припадає 24% від кількості рекламного інвентарю та 39% рекламних бюджетів. На другому місці Одеса з часткою 10% у кількості площин та обсязі бюджетів, далі йдуть Дніпро та Харків.

Провідним форматом рекламних площин залишається рекламний щит, а формат, що найдинамічніше розвивається – скроли. Їхня частка на українському ринку за п’ять років зросла з 2% до 9% у кількості інвентарю, у 2019 році скроли залучили 11% рекламних бюджетів.

За даними ІКЗР, зовнішня реклама, а також ТБ та радіо – медіа канали, що створюють найбільше охоплення в Україні. Позиції інтернету сильні за молодіжними аудиторіями, за загальною аудиторією його охоплення на рівні 80%.

Нагадаємо, за оцінкою експертів компанії «Комунікаційний альянс», у першому півріччі 2019 року ринок радіореклами зріс на 15-17%, порівняно з першим півріччям 2018 року, ринок реклами в пресі залишився майже незмінним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду