detector.media
06.08.2019 18:00
Телеканал іномовлення UATV відкриє корпункт у Вашингтоні
Телеканал іномовлення UATV відкриє корпункт у Вашингтоні
UATV також переніс свій турецький корпункт з Анкари до Стамбулу.

Телеканал іномовлення України UATV 8 серпня офіційно запустить в роботу власний кореспондентський пункт у Вашингтоні.  Про це повідомляється на сайті UATV.

Зазначається, що це буде вже третій закордонний корпункт каналу, уже працюють корпункт у Стамбулі та Варшаві.

«Корпункт у Вашингтоні – перший на іншому континенті, і це дуже мотивує. Вашингтон – центр політичного життя США, місто, де приймаються рішення, які впливають на весь світ і на Україну, зокрема. Будемо розповідати про те, як живуть українці в Сполучених Штатах, чого досягають і як борються за те, що вважають важливим для своєї рідної країни», – розповіла начальниця відділу міжнародної інформації каналу Варвара Міранкова.

За її словами, Вашингтон був одним із пріоритетних кореспондентських пунктів для каналу. Корпункт у Вашингтоні буде спільним з українським інформаційним агентством «Укрінформ», так само, як в Польщі.

«У Вашингтоні в нас дуже сильна команда – оператор з величезним досвідом роботи на одному з найбільших українських телеканалів і кореспондент "Укрінформу", який вже кілька років живе в США і пише для інформагентства. Тому чекаємо ексклюзивних, якісних і не поверхневих матеріалів в нашому ефірі», – зауважила пані Міранкова.

Крім того, телеканал UATV переніс свій турецький корпункт з Анкари до Стамбулу.

«Ідея відкрити корпункт саме в Стамбулі обговорювалася з самого початку. Але стартувати вирішили зі столиці – Анкари. Ми пропрацювали там півроку, відзняли масу цікавих сюжетів, і в червні повернулися до питання переїзду в Стамбул. Від Анкари ми вже взяли все в плані нових тем і героїв, тому я була дуже рада, коли корпункт нарешті дозволили перенести до Стамбула – це справжнє серце Туреччини, місто, в якому завжди кипить життя», – сказала начальниця відділу міжнародної інформації каналу.

Вона додала, що в Стамбулі до оператора UATV приєднався і журналіст.

«Знімальна група трохи нестандартна: дівчина-оператор – Едіє, і хлопець-кореспондент – Джафер. Вони обидва – кримчани, вчилися в Туреччині. Знають кримськотатарську, турецьку, англійську, російську та українську. Це дуже добре, адже Стамбул – багатонаціональне місто, і з кожним його мешканцем ми можемо говорити зрозумілою для нього мовою. Буде багато нових тем та історій, це надихає», – повідомила Варвара Міранкова.

Нагадаємо, 29 грудня 2018 року канал іномовлення UATV повідомив про відкриття першого власного кореспондентського пункту за кордоном. Корпункт створено у Варшаві (Польща) спільно з українським інформаційним агентством «Укрінформ».

Фото: pixabay.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY