Спецоперація кіберполіції «Пірати»: розпочато 19 кримінальних проваджень

Спецоперація кіберполіції «Пірати»: розпочато 19 кримінальних проваджень

13 Травня 2019
1430
13 Травня 2019
17:51

Спецоперація кіберполіції «Пірати»: розпочато 19 кримінальних проваджень

1430
За результатами спецоперації «Пірати» поліція розпочала 19 кримінальних проваджень у сфері порушення прав інтелектуальної власності, з них – 4 особам вже повідомлено про підозру.
Спецоперація кіберполіції «Пірати»: розпочато 19 кримінальних проваджень
Спецоперація кіберполіції «Пірати»: розпочато 19 кримінальних проваджень

Про це 13 травня повідомив начальник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк, - йдеться на сайті поліції. 

 Спецоперація щодо протидії злочинам, що вчиняються у сфері порушень авторських прав правовласників, тривала упродовж місяця. Упродовж цього часу працівники кіберполіції припинили діяльність більше 30 піратських онлайн-кінотеатрів.

Крім того, протягом проведення операції до суду вперше було направлено справу щодо молодика, який знімав прем'єрні покази кінофільмів у кінотеатрах та продавав ці відео для поширення на піратських сайтах. Справу було кваліфіковано за ч. 1 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Наразі мешканцю міста Кривий Ріг загрожує до двох років ув’язнення.

Також під час операції працівники кіберполіції викрили двох братів у створенні ряду піратських ресурсів. Щодня їх ресурси відвідувало більше 100 тисяч громадян, а доходи від реклами сягали 2 тисяч доларів щомісячно.

На Львівщині припинено діяльність 13 піратських ресурсів, які створив місцевий мешканець. Основним заробітком для нього було підтримання роботи цих ресурсів для розміщення на них платної реклами.

На території Донецької, Чернівецької та Миколаївській області працівники кіберполіції задокументували діяльність осіб, які протягом тривалого часу встановлювали та налаштовували обладнання для незаконної ретрансляції тисячі телеканалів. Серед них було виявлено і заборонені на території України російські телеканали. 

«Закінчення операції не означає, що робота в цьому напрямку припиняється. Ми продовжуємо проводити заходи з викриття так званих піратів та готові до взаємодії з правовласниками для реагування на факти порушення їх прав. Тож закликаємо зацікавлених сторін до співпраці у протидії піратству», - зазначив Сергій Демедюк.

Нагадаємо, 8 квітня кіберполіція розпочала спецоперацю «Пірати» щодо протидії порушенню авторських прав.

Фото з сайту Національної поліції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1430
Читайте також
25.07.2019 10:30
Ольга Ваганова
для «Детектора медіа»
2 757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду