Кіберполіція викрила чотири  онлайн-кінотеатри

Кіберполіція викрила чотири онлайн-кінотеатри

6 Травня 2019
1586
6 Травня 2019
17:19

Кіберполіція викрила чотири онлайн-кінотеатри

1586
Кіберполіція спільно з Національною поліцією та Генеральною прокуратурою припинила діяльність чотирьох піратських інтернет-ресурсів: kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top, kino-hd.top.
Кіберполіція викрила чотири  онлайн-кінотеатри
Кіберполіція викрила чотири  онлайн-кінотеатри

Про це йдеться на сайті департаменту.

За приблизними оцінками правоохоронців, зловмисники щомісячно заробляли декілька тисяч доларів на рекламі, розміщеній на цих сайтах.

 «Для охоплення більш широкої аудиторії, вони поширювали інформацію про діяльність своїх ресурсів у соціальних мережах, створюючи відповідні публічні групи», - йдеться у повідомленні, - Щодня ці сайти налічували більше 100 тисяч переглядів, а сайт «kinogo.co.ua» є одним із найвідоміших піратських ресурсів у пошукових системах мережі інтернет».

Працівники кіберполіції встановили: до адміністрування та просування цих піратських ресурсів були причетні двоє братів 38-ми та 32-років. Обидва – мешканці Дніпропетровщини.

Один зі їх спільників - діючий співробітник фіскальної служби України. Наразі за місцем проживання зловмисників та у одному із регіональних управлінь Державної фіскальної служби України проведено обшуки.

За результатами обшуків правоохоронці вилучили техніку, за допомогою якої здійснювалась діяльність піратських веб-ресурсів. Її направлено на експертизу.

Триває досудове розслідування у межах розпочатого кримінального провадження за ч.3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України. Спільникам загрожує штраф або позбавлення волі до шести років.

Нагадаємо, 8 квітня кіберполіція розпочала спецоперацю «Пірати» щодо протидії порушенню авторських прав.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1586
Читайте також
25.07.2019 10:30
Ольга Ваганова
для «Детектора медіа»
2 755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду