У ефірі «Громадського» стартувала програма «Лінія дотику»

У ефірі «Громадського» стартувала програма «Лінія дотику»

8 Травня 2019
1700
8 Травня 2019
10:54

У ефірі «Громадського» стартувала програма «Лінія дотику»

1700
Програма «Лінія дотику», телепроект «Громадського ТБ Донбас», з 2 травня стартувала в ефірі «Громадського телебачення». Програма виходитиме щочетверга о 18:05.
У ефірі «Громадського» стартувала програма «Лінія дотику»
У ефірі «Громадського» стартувала програма «Лінія дотику»

Про це повідомив журналіст та засновник ГО «Громадське телебачення Донбасу» Олексій Мацука.

«Дана програма покликана допомагати людям знаходити спільні цінності, попри розбіжності. Кожна обрана тема присвячена проблемному питанню в українському суспільстві. У ці нелегкі часи для країни, вміння знаходити спільну мову і прислухатися один до одного — є чи не умовою виживання», – йдеться в описі програми.

У коментарі «Детектору медіа» пан Мацука уточнив, що учасниками проекту стануть звичайні люди з різними поглядами. За його словами, це будуть так би мовити «люди з вулиці». Учасників програми знаходять через соціальні мережі, проводячи моніторинг постів та шукаючи людей з різними позиціями. Після чого, напередодні випуску програми в ефір, з ними проводять співбесіду.

«(Вони) обговорюють тему, яка для них здається вже обдуманої. Співрозмовники, чиї думки не збігаються, змушені заново доводити свою позицію, виявивши невідповідності та складності в доведенні власної правоти. Це дає можливість почути іншу точку зору та інакше поглянути на проблему. Подібні діалоги знижують рівень агресії: ніяка думка не засуджується, герої вчаться один в одного толерантності та поваги», – зазначається в повідомленні.

Теми «Лінії дотику»:

  • «Війною на Донбас або діалог?»
  • «Цензура в українському інтернеті. За і проти»
  • «Два языка VS одна мова»
  • «Голосувати чи ні»
  • «Сім’я або вільна любов»

«"Лінія дотику" відкриває яскравий світ думок і намагається показати всю гаму фарб людського сприйняття, щоб зайвий раз нагадати: якими б різними ми не були, якщо ми готові вести діалог, ми зможемо знайти лінію дотику. Ми озвучуємо спірну тезу, якщо учасник з нею погоджується, то він виходить першим, сідає і ділиться своєю думкою. Якщо ж він не погоджується, то чекає поки виступлять його опоненти та тільки після цього пояснює свою позицію», – наголошується в описі проекту.

Нагадаємо, 8 лютого вийшов перший випуск YouTube-шоу «Лінія зіткнення». Програму створив «Донецький інститут інформації», вона виходить на YouTube-каналі «Громадського ТБ Донбасу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1700
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду