detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
08.05.2019 10:54
У ефірі «Громадського» стартувала програма «Лінія дотику»
У ефірі «Громадського» стартувала програма «Лінія дотику»
Програма «Лінія дотику», телепроект «Громадського ТБ Донбас», з 2 травня стартувала в ефірі «Громадського телебачення». Програма виходитиме щочетверга о 18:05.

Про це повідомив журналіст та засновник ГО «Громадське телебачення Донбасу» Олексій Мацука.

«Дана програма покликана допомагати людям знаходити спільні цінності, попри розбіжності. Кожна обрана тема присвячена проблемному питанню в українському суспільстві. У ці нелегкі часи для країни, вміння знаходити спільну мову і прислухатися один до одного — є чи не умовою виживання», – йдеться в описі програми.

У коментарі «Детектору медіа» пан Мацука уточнив, що учасниками проекту стануть звичайні люди з різними поглядами. За його словами, це будуть так би мовити «люди з вулиці». Учасників програми знаходять через соціальні мережі, проводячи моніторинг постів та шукаючи людей з різними позиціями. Після чого, напередодні випуску програми в ефір, з ними проводять співбесіду.

«(Вони) обговорюють тему, яка для них здається вже обдуманої. Співрозмовники, чиї думки не збігаються, змушені заново доводити свою позицію, виявивши невідповідності та складності в доведенні власної правоти. Це дає можливість почути іншу точку зору та інакше поглянути на проблему. Подібні діалоги знижують рівень агресії: ніяка думка не засуджується, герої вчаться один в одного толерантності та поваги», – зазначається в повідомленні.

Теми «Лінії дотику»:

«"Лінія дотику" відкриває яскравий світ думок і намагається показати всю гаму фарб людського сприйняття, щоб зайвий раз нагадати: якими б різними ми не були, якщо ми готові вести діалог, ми зможемо знайти лінію дотику. Ми озвучуємо спірну тезу, якщо учасник з нею погоджується, то він виходить першим, сідає і ділиться своєю думкою. Якщо ж він не погоджується, то чекає поки виступлять його опоненти та тільки після цього пояснює свою позицію», – наголошується в описі проекту.

Нагадаємо, 8 лютого вийшов перший випуск YouTube-шоу «Лінія зіткнення». Програму створив «Донецький інститут інформації», вона виходить на YouTube-каналі «Громадського ТБ Донбасу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY