Абонентська база Viasat становить понад 40 тисяч користувачів

Абонентська база Viasat становить понад 40 тисяч користувачів

29 Березня 2019
2171
29 Березня 2019
17:43

Абонентська база Viasat становить понад 40 тисяч користувачів

2171
Супутниковий провайдер Viasat має понад 40 тисяч абонентів.
Абонентська база Viasat становить понад 40 тисяч користувачів
Абонентська база Viasat становить понад 40 тисяч користувачів

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розказав керівник компанії Дмитро Шедько.

За його словами, наразі динаміка розвитку супутникового телебачення є достатньо повільною: «Зокрема, через велику конкуренцію з боку Т2, можливість доступу до безкоштовного супутнику та велику кількість піратських сервісів. До цього списку можна додати і загальний стан економіки, який має прямий вплив на платоспроможність населення і, відповідно, його готовність платити за легальний контент».

Дмитро Шедько переконаний, якщо кодування сигналу медіагруп на супутнику не відбудеться найближчого року, то перспектив розвитку галузі DTH в Україні та її монетизації не буде: «Причина досить проста — розвиток інтернету, в тому числі мобільного, дає нові способи доставки контенту, і вже скоро DTH конкурувати не зможе».

Очільник Viasat очікує, що після кодування 10–20 % домогосподарств із безкоштовного супутника перейдуть у платний сегмент супутника.

Також він розказав, що Viasat за 12 років існування жодного разу не був прибутковою компанією.

«Протягом останніх трьох років, результати стали в рази кращими, однак без кодування супутникового сигналу національних українських каналів та системної боротьби з піратством, існування DTH бізнесу в Україні сумнівне», - додав він.

Детальніше читайте в інтерв’ю Дмитра Шедька.

Як уже повідомляв «Детектор медіа», Viasat розширює лінійку сеттопбоксів для закодованого сигналу на супутнику.

Нагадаємо, медіагрупа StarLightMedia планує перейти до кодування своїх каналів на супутнику до кінця 2019 року.

На початку січня генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко зазначив, що кодування телеканалів на супутнику може відбутися пізніше травня 2019 року. З-поміж факторів, які впливають на цей процес, він назвав і зміни у StarLightMedia (посаду гендиректора групи залишив Володимир Бородянський).

Фото надане прес-службою Viasat

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2171
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду