Нацрада перевірить мовні квоти на радіо «Шансон»

Нацрада перевірить мовні квоти на радіо «Шансон»

21 Лютого 2019
2349
21 Лютого 2019
15:58

Нацрада перевірить мовні квоти на радіо «Шансон»

2349
21 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку радіо «Шансон» щодо дотримання мовних квот.
Нацрада перевірить мовні квоти на радіо «Шансон»
Нацрада перевірить мовні квоти на радіо «Шансон»

Під час моніторингу Нацрада виявила в ефірі «Шансону» 57% програм українською мовою, тоді як закон вимагає від радіостанцій щонайменше 60% програм вести українською мовою.

Голова Нацради Юрій Артеменко сказав, що перевірка має з’ясувати, чи все вірно зафіксував моніторинг. Член Нацради Сергій Костинський попросив колег не сумніватися в результатах моніторингу, тому що моніторщики кілька разів звіряли дані.

За порушення мовних квот радіостанції загрожує штраф у розмірі 5% ліцензійного збору.

Нагадаємо, за даними Нацради, загалом українські радіостанції перевиконують норми законодавства про мовні квоти. Нацрада вважає, що це є заслугою жорсткого регулювання: за два роки були призначені штрафи на суму 1 млн 724 тис. гривень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2349
Читайте також
13.11.2020 10:07
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду