КМДА продовжила оренду кінотеатру «Київ» на місяць – директорка

КМДА продовжила оренду кінотеатру «Київ» на місяць – директорка

24 Січня 2019
2193
24 Січня 2019
17:40

КМДА продовжила оренду кінотеатру «Київ» на місяць – директорка

2193
ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» може працювати в будівлі, доки не знайдуть нових орендарів.
КМДА продовжила оренду кінотеатру «Київ» на місяць – директорка
КМДА продовжила оренду кінотеатру «Київ» на місяць – директорка

Про це сьогодні, 24 січня, на прес-конференції заявила директорка ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» Вілія Бондаренко.

Як писав «Детектор медіа», 4 січня 2019 року закінчився термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, який останні 20 років орендувало ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"». КМДА не планувала продовжувати договір оренди та пропонувала включити кінотеатр «Київ» до мережі комунальних кінотеатрів, а пізніше заявила про конкурс на право оренди будівлі, зазначивши, що переможе в ньому той, хто запропонує найбільшу вартість оренди, стартуватимуть пропозиції від 700 тис. грн на місяць. 

За словами заступника голови КМДА, ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» сплачувало за оренду комплексу недостатньо - 47 тис. грн на місяць за приміщення площею 7131 квадратний метр, разом із тим отримувало за чотирма договорами суборенди (площею 886 квадратних метри) 208 тис. грн. 

На прес-конференції Вілія Бондаренко уточнила, що всі ці кошти надходили до місцевого бюджету. Так, наприклад, у 2018 році до бюжету міста Києва було перераховано 3 млн грн за оренду та суборенду приміщень цілісного майнового комплексу. Крім того, за словами директорки кінотеатру, комунальні платежі за приміщення складають 475 тис. грн на місяць. 

Директорка ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» наголосила, що не отримала повідомлення про непродовження оренди вчасно, тобто за три місяці до кінця дії договору, як того вимагає законодавство. (Нагадаємо, Департамент комунальної власності Києва  повідомляв, що ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» було попереджено про те, що договір оренди продовжено не буде). 

Також вона заявила, що досі не отримала від представників місцевої влади жодних пояснень щодо того, чому оренду будівлі не продовжено. І нагадала, що на ремонт комплексу її компанією було витрачено 57 млн грн.  

Вілія Бондаренко зазначила, що не має конкретного плану дій і не знає, як далі розвиватимуться події, вона ще не вирішила, чи братиме участь у конкурсі КМДА, чи подаватиме на Департамент власності Києва до суду тощо. Зазначила лише, що радитиметься з командою та чекає на підтримку кінематографічної спільноти.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко розповів, що його відомство надіслало звернення до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням особисто розібратися в ситуації та сприяти продовженню роботи кінотеатру «Київ», але відповіді наразі не отримало. Крім того, голова відомства очікує, що Департамент комунальної власності включить до робочої групи, яка вивчає це питання, представника Держкіно. 

Пан Іллєнко запропонував міській владі не розглядати ситуацію з орендою будівлі кінотеатру як бізнесову, а зважати на культурну цінність кінотеатру «Київ» та надати можливість команді ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» працювати далі. 

Як писав «Детектор медіа», представники громадськості створили петицію на підтримку кінотеатру «Київ» на сайті КМДА. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2193
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду