На сайті Київської міськради створили петицію на підтримку кінотеатру «Київ»

На сайті Київської міськради створили петицію на підтримку кінотеатру «Київ»

4 Січня 2019
1210

На сайті Київської міськради створили петицію на підтримку кінотеатру «Київ»

1210
Автор петиції - Ілля Дядик. Він закликає владу столиці «сприяти продовженню договору оренди з ТОВ Культурний центр "Кінотеатр Київ" та вжити всіх можливих заходів для недопущення перешкод у роботі кінотеатру».
На сайті Київської міськради створили петицію на підтримку кінотеатру «Київ»
На сайті Київської міськради створили петицію на підтримку кінотеатру «Київ»

Відповідну петицію розміщено на сайті Київської міської ради.

«Немає жодних сумнівів у тому, що саме ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр Київ" є творцями унікального культурного простору, яким став зараз кінотеатр. Саме завдяки зусиллям цієї команди і її щоденної кропіткої роботи, столиця має культурну інституцію європейського рівня. Зважаючи на закриття столичних кінотеатрів "Україна" та "Кінопанорама", громада міста занепокоєна діями міської влади щодо усунення команди, яка успішно керувала кінотеатром "Київ" останні 20 років. Закликаємо київську владу сприяти продовженню договору оренди з ТОВ "Культурний центр "кінотеатр Київ" та вжити всіх можливих заходів для недопущення перешкод у роботі кінотеатру», - йдеться в петиції.

Нагадаємо, 4 січня 2019 року закінчується договір оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру між ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» та Головним управлінням майном Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Днями стало відомо, що КМДА не планує продовжувати цей договорі оренди й розглядає питання щодо включення кінотеатру Київ після закінчення терміну дії договору оренди до мережі комунальних кінотеатрів (КП «Київкінофільм»).

У відповідь на запит «Детектора медіа» Департамент комунальної власності м. Києва повідомив, що договір оренди припиняється 4 січня 2019 року відповідно до статті 26 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» і що ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» повідомлено про те, що продовжуватися він не буде. 

Директорка кінотеатру Вілія Бондаренко у своєму зверненні до ЗМІ та громадськості заявляє, що кінотеатр не отримував офіційної відповіді від КМДА. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1210
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду