detector.media
27.12.2018 13:19
Іллєнко звернеться до Кличка щодо подальшої долі кінотеатру «Київ»
Іллєнко звернеться до Кличка щодо подальшої долі кінотеатру «Київ»
Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко занепокоєний тим, що столичному кінотеатру «Київ» не продовжено договір оренди. Будівля перебуваю в комунальній власності.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

Пилип Іллєнко розповів, що зустрічався з керівницею кінотеатру «Київ» Вілією Бондаренко, яка повідомила, «що подальша робота кінотеатру зараз знаходиться під питанням».

За її словами, 4 січня 2019 року закінчується термін дії договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, що знаходиться в комунальній власності і вже протягом двох десятиліть перебуває в користуванні ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"», та попри звернення орендаря, відповідальні структури не тільки не продовжили договір оренди, але й не повідомили про подальші плани щодо цього.

«Саме це товариство під керівництвом пані Бондаренко здійснило капітальний ремонт приміщень, обладнало зали та фоє сучасними меблями та технікою, перетворило заклад у справжній культурний центр, де регулярно демонструються українські фільми, проходять дні кіно європейських та інших країн, числені фестивалі (в тому числі МКФ «Молодість»)», – написав Пилип Іллєнко.

Голова Держкіно занепокоєний ситуацією з огляду на нещодавнє закриття кінотеатрів «Україна» та «Кінопанорама». Він повідомив, що готує звернення до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням особисто розібратися в ситуації та сприяти продовженню роботи кінотеатру «Київ».

«Детектор медіа» написав запит до КМДА з проханням прокоментувати ситуацію та очікує на відповідь.  

Фото: фейсбук-сторінка Пилипа Іллєнка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY