detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
21.12.2018 17:44
Нацрада вперше проліцензувала інтернет-канал
Нацрада вперше проліцензувала інтернет-канал
20 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вперше вирішила видати ліцензію телеканалу на кабельне мовлення за технологією ОТТ. Таку ліцензію отримає телеканал «Дача» (ТОВ «Корисне ТБ» – спільний проект Film.ua Group і Сергія Бойка).

«Мова йде про кабельне мовлення в інтернеті», – пояснив член Нацради Олег Черниш. Оператором телекомунікацій каналу виступає ТОВ «Кумир телеком», яке має ліцензію оператора зв’язку на всю Україну. За словами пана Черниша, телеканал має можливість дистрибувати свій контент по всіх мережах платного телебачення всієї країни.

Член Нацради Валентин Коваль наголосив, що це новий тип ліцензії, який починає видавати Нацрада.

Раніше телеканали, які хотіли потрапити в мережах різних провайдерів по всій країні, мали отримати супутникові ліцензії. У каналу «Дача» теж є супутникова ліцензія. За словами Олега Черниша, відтепер замість супутникової ліцензії вони можуть отримати кабельну за технологією ОТТ на територію всієї України.

«Існує багато нішевих каналів, які зараз здійснюють мовлення через супутник, і суми їх заборгованості перед супутниковими операторами складають десятки тисяч доларів. Мовлення в інтернеті зекономлює для компанії від 10 тис. до 15 тис. доларів на місяць», – зауважив пан Черниш.

Сума ліцензійного збору за ліцензію на кабельне мовлення за технологією ОТТ для території всієї України становить 386 тис. 121 грн.

Для каналу «Дача» спершу було прораховано ліцензійний збір у розмірі 502 тис. грн, враховуючи надбавку 30% за велику частку іноземного продукту. Але канал відкоригував програмну концепцію (14 годин на добу становить національний продукт), тож має сплатити за ліцензію 386 тис. грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY