Держкіно анонсувало перевірки кінотеатрів на дотримання квот на українське кіно

Держкіно анонсувало перевірки кінотеатрів на дотримання квот на українське кіно

14 Грудня 2018
3209
14 Грудня 2018
13:15

Держкіно анонсувало перевірки кінотеатрів на дотримання квот на українське кіно

3209
Державне агентство України з питань кіно планує найближчим часом здійснити перевірки кінотеатрів на дотримання квот на демонстрацію національних фільмів, а також щодо нявності прокатних посвідчень.
Держкіно анонсувало перевірки кінотеатрів на дотримання квот на українське кіно
Держкіно анонсувало перевірки кінотеатрів на дотримання квот на українське кіно

Про це заявив Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко на дискусії про прокат українського кіно в рамках Зимового кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю, що наразі триває в Києві. 

Він зазначив, що, як тільки закінчиться дія мораторію на проведення перевірок малого та середнього бізнесу в Україні, Держкіно розпочне перевірки українських кінотеатрів (як у Києві, так і в регіонах) щодо дотримання квот та наявності прокатних посвідчень. 

«У листопаді минулого року було ухвалено закон, яким було продовжено мораторій на проведення перевірки малого і середнього бізнесу з боку тих регуляторних органів, що мали право проводити таку перевірку. Цей закон діє до кінця 2018 року. Після закінчення його дії Держкіно отримає право перевіряти кінотеатри, у тому числі на предмет наявності прокатних посвідчень та дотримання квоти на демонстрацію український фільмів.

Ми плануємо розпочати цю роботу, не лише в Києві, а й у регіонах. У січні-лютому зможемо побачити конкретні кейси, як виконується норма про 15% квоти», – сказав Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, в Україні встановлено квоту на демонстрацію 15% національних фільмів від загального щомісячного часу демонстрації фільмів до 1 січня 2022 року. Після 1 січня 2022 року квота зросте до 30%. 

За невиконання квоти Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено штраф у розмірі 60-90 неоподаткованих мінімумів громадян (тобто від 1020 до 1530 грн), за повторне невиконання квот протягом року після першого застосування заходів адміністративного стягнення - від 90 до 150 неоподаткованих мінімумів (тобто від 1530 до 2550 грн). Штраф має бути стягнено з посадових осіб, які допустили правопорушення. 

Детальніше про дискусію щодо прокату українського кіно читайте на «Детекторі медіа» незабаром.

Більше новин із Зимового кіноринку ОМКФ читайте тут

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3209
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду