detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
14.12.2018 13:15
Держкіно анонсувало перевірки кінотеатрів на дотримання квот на українське кіно
Держкіно анонсувало перевірки кінотеатрів на дотримання квот на українське кіно
Державне агентство України з питань кіно планує найближчим часом здійснити перевірки кінотеатрів на дотримання квот на демонстрацію національних фільмів, а також щодо нявності прокатних посвідчень.

Про це заявив Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко на дискусії про прокат українського кіно в рамках Зимового кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю, що наразі триває в Києві. 

Він зазначив, що, як тільки закінчиться дія мораторію на проведення перевірок малого та середнього бізнесу в Україні, Держкіно розпочне перевірки українських кінотеатрів (як у Києві, так і в регіонах) щодо дотримання квот та наявності прокатних посвідчень. 

«У листопаді минулого року було ухвалено закон, яким було продовжено мораторій на проведення перевірки малого і середнього бізнесу з боку тих регуляторних органів, що мали право проводити таку перевірку. Цей закон діє до кінця 2018 року. Після закінчення його дії Держкіно отримає право перевіряти кінотеатри, у тому числі на предмет наявності прокатних посвідчень та дотримання квоти на демонстрацію український фільмів.

Ми плануємо розпочати цю роботу, не лише в Києві, а й у регіонах. У січні-лютому зможемо побачити конкретні кейси, як виконується норма про 15% квоти», – сказав Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, в Україні встановлено квоту на демонстрацію 15% національних фільмів від загального щомісячного часу демонстрації фільмів до 1 січня 2022 року. Після 1 січня 2022 року квота зросте до 30%. 

За невиконання квоти Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено штраф у розмірі 60-90 неоподаткованих мінімумів громадян (тобто від 1020 до 1530 грн), за повторне невиконання квот протягом року після першого застосування заходів адміністративного стягнення - від 90 до 150 неоподаткованих мінімумів (тобто від 1530 до 2550 грн). Штраф має бути стягнено з посадових осіб, які допустили правопорушення. 

Детальніше про дискусію щодо прокату українського кіно читайте на «Детекторі медіа» незабаром.

Більше новин із Зимового кіноринку ОМКФ читайте тут

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY