Рада дозволила не роздержавлювати «Голос України» та «Урядовий кур’єр»

Рада дозволила не роздержавлювати «Голос України» та «Урядовий кур’єр»

2 Жовтня 2018
3132
2 Жовтня 2018
12:56

Рада дозволила не роздержавлювати «Голос України» та «Урядовий кур’єр»

3132
2 жовтня Верховна Рада ухвалила закон, яким дозволила не роздержавлювати газети «Голос України» та «Урядовий кур’єр».
Рада дозволила не роздержавлювати «Голос України» та «Урядовий кур’єр»
Рада дозволила не роздержавлювати «Голос України» та «Урядовий кур’єр»

За відповідний законопроект № 6518 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів» проголосували 235 народних депутатів.

Законопроект вносить низку змін до законів, зокрема постановляє, що дія закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» не поширюється на газети «Голос України» та «Урядовий кур’єр», які здійснюють офіційне опублікування законів України та інших нормативно-правових актів.

Закон має набрати чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, що законопроект № 6518 зареєстрували у Верховній Раді 26 травня 2017 року Олег Ляшко і Володимир Литвин. 5 липня 2018 року Верховна Рада прийняла його в першому читанні за основу.

Центр демократії та верховенства права наголошував, що «цей документ суперечить суті реформи, залишаючи за Верховною Радою та Кабінетом Міністрів України контроль над двома друкованими ЗМІ та державними підприємствами-редакціям».

Тим часом на розгляді парламенту є інший законопроект№ 8441, який має на меті розблокувати хід реформи державної та комунальної преси та підвищити її ефективність. Медійні громадські організації закликають Верховну Раду ухвалити його.

Нагадаємо, що в державному бюджеті на 2018 рік на висвітлення діяльності Верховної Ради телеканалом «Рада» і підтримку газети «Голос України» передбачено 61,6 млн грн, з яких, відповідно до кошторису Верховної Ради, газета «Голос України» має отримати 13,8 млн грн. На фінансову підтримку газети «Урядовий кур’єр» у держбюджеті на 2018 рік передбачено 4,4 млн грн.

2018 рік мав стати останнім роком існування державної та комунальної преси, протягом якого вона мала бути реформована. Роздержавитися мали й «Голос України» з «Урядовим кур’єром».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3132
Читайте також
03.09.2018 13:31
Катерина Кулина
для «Детектора медіа»
3 821
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду