Дружина Авакова отримала за свою частку власності каналу «Еспресо» майже два мільйона доларів

Дружина Авакова отримала за свою частку власності каналу «Еспресо» майже два мільйона доларів

31 Грудня 2017
2331
31 Грудня 2017
12:29

Дружина Авакова отримала за свою частку власності каналу «Еспресо» майже два мільйона доларів

2331
Глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що його дружина Інна Авакова сплатить до бюджету в результаті продажу своєї частки власності телеканалу «Еспресо» майже 10 млн. грн. податків.
Дружина Авакова отримала за свою частку власності каналу «Еспресо» майже два мільйона доларів
Дружина Авакова отримала за свою частку власності каналу «Еспресо» майже два мільйона доларів

Про це Арсен Аваков повідомив у Twitter.

За його словами, Інна Авакова продала свою 40-відсоткову частку власності телеканалу «Еспресо» американській компанії Atmosphere Entertainment, Inc. (власник Іван Жеваго, син нардепа Костянтина Жеваго) за 1 953 708 доларів США.

«За 40% частку каналу за повністю прозорим і "білим" контрактом, що пройшов комплайнс в американському і українському банках, моя дружина отримала на рахунок в українському банку 1 953 708 доларів», - написав Арсен Аваков.

Він стверджує, що загалом податкові виплати до бюджету за цією угодою складуть близько 9 мільйонів 700 тисяч гривень. Аваков також запевнив, що результати контракту будуть відображені в його електронній декларації за підсумками року.

Раніше прес-секретар колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка повідомила, що він в результаті продажу своєї частки власності телеканалу «Еспресо» сплатить до державного бюджету близько 7 млн грн податків.

Вартість угоди з американською компанією Atmosphere Entertainment, Inc., яка придбала частку Яценюка, склала 1 млн 465 тис 281 доларів США.

Раніше телеканал «Еспресо» заявив, що 30 грудня у структурі його власності відбулися зміни. Арсеній Яценюк, дружина глави МВС Інна Авакова та дружина народного депутата Миколи Княжицького Лариса Княжицька відчужили свої частки у статутному капіталі телеканалу «Еспресо» на користь компанії Atmosphere Entertainment, кінцевим власником якої є Іван Жеваго, син українського олігарха, народного депутата Костянтина Жеваго.

Після підписання відповідних угод Арсеній Яценюк та Інна Авакова, які володіли 30% і 40% часток відповідно у статутному капіталі ТОВ «Аста Фінанс» (юридичної особи, що володіє 100% ТОВ «Голдберрі», яке здійснює мовлення під логотипом «Еспресо») відчужили їх на користь іноземного підприємства Atmosphere Entertainment, Inc., зареєстрованого у штаті Нью-Йорк (США). Також зазначене іноземне підприємство придбало частину частки Лариси Княжицької у статутному капіталі ТОВ «Астра Фінанс» у розмірі 7,5%.

Внаслідок реалізованих угод Лариса Княжицька залишається опосередкованим власником 22,5% телеканалу «Еспресо», 77,5% опосередковано володіє іноземне підприємство Atmosphere Entertainment, Inc.

Раніше, на початку  грудня, народний депутат Костянтин Жеваго підтвердив, що веде перемовини про купівлю телеканалу «Еспресо». «Ми ні до чого конкретного ще не домовилися. Тому я не можу розкривати будь-які результати переговорів», - зазначив нардеп.

Нагадаємо, засновник каналу «Еспресо», народний депутат України Микола Княжицький в програмі «HARD з Влащенко» на телеканалі ZIK заявив, що мільярдер, політик, власник групи «Фінанси та Кредит» Костянтин Жеваго планує купівлю телеканалу «Еспресо» (ТОВ «Астра фінанс»).

Власниками каналу на той момент були колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, жінка міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Інна Авакова та дружина народного депутата Миколи Княжицького Лариса Княжицька. Арсеній Яценюк та Інна Авакова увійшли до структури власності телеканалу «Еспресо» і стали його кінцевими бенефіціарами разом із Ларисою Княжицькою у серпні 2017 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2331
Читайте також
01.03.2018 09:59
«Детектор медіа»
3 816
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду