Волю може купити lifecell - ЗМІ

Волю може купити lifecell - ЗМІ

10 Листопада 2017
2487
10 Листопада 2017
10:27

Волю може купити lifecell - ЗМІ

2487
Найбільшим в країні провайдером кабельного телебачення зацікавився третій за величиною абонентської бази мобільний оператор lifecell.
Волю може купити lifecell - ЗМІ
Волю може купити lifecell - ЗМІ

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на три незалежних одне від одного джерела на телеком-ринку.

lifecell належить турецькому телеком-холдингу Turkcell. За словами джерела, близького до переговорів, у Волю зараз надходять запити від турків.

«Вони цікавляться, наприклад, скільки оптоволоконних і кабельних мереж є в розпорядженні. Напевно, з прицілом на те, що наземні мережі можуть знадобитися для розвитку майбутніх технологій - 4G, 5G», - зазначає джерело.

До слова, в жовтневому інтерв'ю СЕО lifecell Ісмет Язиджі заявляв, що в їх дорожній карті в Україні є не тільки активи мобільного зв'язку, але і фіксованого, а також додаткових послуг, нагадує видання. «Я вам скажу, це дві компанії, два активи», - уточнив пан Язиджі.

Один зі співрозмовників редакції стверджує, що вже були проведені презентаційні зустрічі між представниками менеджменту Волі і lifecell. У самих компаніях поки вважають за краще мовчати. «Не можу коментувати... Воля, звичайно, завжди цікава для інвесторів», - повідомив представник прес-служби Волі.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що найбільший акціонер Волі Providence Equity Partners вирішив вийти зі складу акціонерів до кінця року. Іншим фондам, які володіють меншими частками в компанії, за інформацією співрозмовників LIGA.net, Воля теж вже не цікава.

Першим потенційним покупцем спочатку називався фонд інвесторів за участю екс-глави АП Бориса Ложкіна. За словами одного зі співрозмовників LIGA.net, за актив зрештою було запропоновано лише близько $50 млн, тоді як у Волі розраховували на $160 млн. Цінового компромісу сторони поки таки і не досягли. За інформацією ще одного джерела, партнером Ложкіна по угоді могли виступити дніпровські бізнесмени, які контролюють великого регіонального провайдера Фрегат.

«Турки можуть запропонувати за Волю не набагато, але все-таки більше Ложкіна або дніпровських бізнесменів», - припускає один зі співрозмовників видання.

«Загальна тенденція в світі - мобільний зв'язок об'єднується з фіксованим зв'язком, - говорить засновник BigDataUa, екс-президент Волі Сергій Бойко, - в Німеччині або навіть Польщі вже давно такий оператор, як Київстар, а тим більше lifecell (у якого фікcованих мереж немає) купив би Волю і, можливо, ще когось».

Водночас експерт нагадує, що ми живемо не в Німеччині, а в Україні.

Довідково

Компанія Воля обслуговує близько 2 млн абонентів кабельного ТБ і інтернету в 34 містах України. У тому числі інтернет-доступом користуються 670 000 (компанія входить в ТОП-3 українських інтернет-провайдерів). Основні акціонери - фонди Providence Equity Partners (34,92%), Sigma Bleyzer (15,3%), ЄБРР (11,7%). За останні кілька років компанія, за її заявами, інвестувала 700 млн грн в модернізацію мережі, 500 млн грн - в контент, 200 млн грн - в абонентське обладнання.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2487
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду