Борис Ложкін може придбати компанію «Воля» і створити телеком-холдинг – ЗМІ

Борис Ложкін може придбати компанію «Воля» і створити телеком-холдинг – ЗМІ

19 Жовтня 2017
2152
19 Жовтня 2017
13:14

Борис Ложкін може придбати компанію «Воля» і створити телеком-холдинг – ЗМІ

2152
Екс-глава Адміністрації президента Борис Ложкін може створити великий телеком-холдинг, купивши компанію «Воля» і менших гравців. Переговори йдуть, однак остаточна сума угоди, як і її фінальні умови, поки не визначені.
Борис Ложкін може придбати компанію «Воля» і створити телеком-холдинг – ЗМІ
Борис Ложкін може придбати компанію «Воля» і створити телеком-холдинг – ЗМІ

Компанія «Воля», один із найбільших провайдерів кабельного ТБ і інтернету, найближчим часом може змінити власників.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на свої джерела на ринку.

За їхньою інформацією, зараз в компанії йде due diligence (перевірка, що проводиться інвестором з метою оцінки різноманітних ризиків, пов'язаних з інвестуванням - ред.).

Як стверджують співрозмовники видання, один із найбільших в світі венчурних фондів у сфері медіа, телекомунікацій та IT Providence Equity Partners вирішив вийти зі складу акціонерів Волі. Фонд давно збирався це зробити, адже інвестував в українську компанію ще в 2007 році. Тоді було оголошено, що сума вкладень складе $200-300 млн.

Покупцем Волі, за інформацією джерел на ринку, може виступити структура, за якою стоять колишній глава Адміністрації президента і екс-власник медіа-холдингу УМХ Борис Ложкін і колишній міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. У червні цього року стало відомо, що вони створили інвестиційну компанію. За словами співрозмовників редакції, інші акціонери теж отримали пропозиції з продажу їх пакетів, оскільки Ложкін зацікавлений в придбанні всіх 100% компанії, а у Providence близько 35%.

«Ложкін має ексклюзив до 22 жовтня на покупку. Він повинен назвати ціну відповідно до оферти - від $100 млн до $150 млн», - стверджує одне з поінформованих джерел.

За інформацією джерел, Борис Ложкін може створити пул з таких провайдерів як Воля, а також Фрегат, Тріолан, Фрінет, Тенет (найбільша одеська мережа). Представники цих компаній інформацію наразі не коментують.

Створивши пул із п'яти згаданих телеком-активів, новий власник здатен конкурувати за розміром абонентської бази інтернет-доступу з нинішнім лідером ринку Укртелекомом, який обслуговує близько 1,5 млн абонентів, і стати найбільшим кабельним оператором країни.

Довідково:

Компанія Воля обслуговує близько 2 млн абонентів кабельного ТБ і інтернету в 34 містах України. Основні акціонери - фонди Providence Equity Partners (34,92%) і Sigma Bleyzer (15,3%). За останні кілька років компанія інвестувала 700 млн грн в модернізацію мережі, 500 млн грн - в контент, 200 млн грн - до абонентського обладнання.

Як повідомляв «Детектор Медіа», наприкінці серпня колишній президент провайдера «Воля» Сергій Бойко став співвласником «ТРК «Корисна ТБ», що володіє ліцензією на платні супунтикові телеканали «Дача» та «Епоха». Наразі йому належить 53% телеканалів.

Нагадаємо, 17 серпня в Україні відкрито базу даних з інформацією про кінцевих власників усіх компаній.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2152
Читайте також
10.11.2017 10:27
«Детектор медіа»
2 459
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду