detector.media
10.11.2017 10:27
Волю може купити lifecell - ЗМІ
Волю може купити lifecell - ЗМІ
Найбільшим в країні провайдером кабельного телебачення зацікавився третій за величиною абонентської бази мобільний оператор lifecell.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на три незалежних одне від одного джерела на телеком-ринку.

lifecell належить турецькому телеком-холдингу Turkcell. За словами джерела, близького до переговорів, у Волю зараз надходять запити від турків.

«Вони цікавляться, наприклад, скільки оптоволоконних і кабельних мереж є в розпорядженні. Напевно, з прицілом на те, що наземні мережі можуть знадобитися для розвитку майбутніх технологій - 4G, 5G», - зазначає джерело.

До слова, в жовтневому інтерв'ю СЕО lifecell Ісмет Язиджі заявляв, що в їх дорожній карті в Україні є не тільки активи мобільного зв'язку, але і фіксованого, а також додаткових послуг, нагадує видання. «Я вам скажу, це дві компанії, два активи», - уточнив пан Язиджі.

Один зі співрозмовників редакції стверджує, що вже були проведені презентаційні зустрічі між представниками менеджменту Волі і lifecell. У самих компаніях поки вважають за краще мовчати. «Не можу коментувати... Воля, звичайно, завжди цікава для інвесторів», - повідомив представник прес-служби Волі.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що найбільший акціонер Волі Providence Equity Partners вирішив вийти зі складу акціонерів до кінця року. Іншим фондам, які володіють меншими частками в компанії, за інформацією співрозмовників LIGA.net, Воля теж вже не цікава.

Першим потенційним покупцем спочатку називався фонд інвесторів за участю екс-глави АП Бориса Ложкіна. За словами одного зі співрозмовників LIGA.net, за актив зрештою було запропоновано лише близько $50 млн, тоді як у Волі розраховували на $160 млн. Цінового компромісу сторони поки таки і не досягли. За інформацією ще одного джерела, партнером Ложкіна по угоді могли виступити дніпровські бізнесмени, які контролюють великого регіонального провайдера Фрегат.

«Турки можуть запропонувати за Волю не набагато, але все-таки більше Ложкіна або дніпровських бізнесменів», - припускає один зі співрозмовників видання.

«Загальна тенденція в світі - мобільний зв'язок об'єднується з фіксованим зв'язком, - говорить засновник BigDataUa, екс-президент Волі Сергій Бойко, - в Німеччині або навіть Польщі вже давно такий оператор, як Київстар, а тим більше lifecell (у якого фікcованих мереж немає) купив би Волю і, можливо, ще когось».

Водночас експерт нагадує, що ми живемо не в Німеччині, а в Україні.

Довідково

Компанія Воля обслуговує близько 2 млн абонентів кабельного ТБ і інтернету в 34 містах України. У тому числі інтернет-доступом користуються 670 000 (компанія входить в ТОП-3 українських інтернет-провайдерів). Основні акціонери - фонди Providence Equity Partners (34,92%), Sigma Bleyzer (15,3%), ЄБРР (11,7%). За останні кілька років компанія, за її заявами, інвестувала 700 млн грн в модернізацію мережі, 500 млн грн - в контент, 200 млн грн - в абонентське обладнання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY