Нацрада оштрафувала «Бізнес-радіо» за недотримання квоти українських пісень

Нацрада оштрафувала «Бізнес-радіо» за недотримання квоти українських пісень

27 Липня 2017
1736
27 Липня 2017
12:57

Нацрада оштрафувала «Бізнес-радіо» за недотримання квоти українських пісень

1736
27 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала «Бізнес-радіо» на 37 тис. грн (5% розміру ліцензійного збору) за недотримання квоти пісень українською мовою.
Нацрада оштрафувала «Бізнес-радіо» за недотримання квоти українських пісень
Нацрада оштрафувала «Бізнес-радіо» за недотримання квоти українських пісень

Позапланова перевірка радіостанції зафіксувала, що 7 травня з 15:00 до 22:00 частка пісень українською мовою становила 16,6%, тоді як закон передбачає 25%.

Представник радіостанції визнав порушення та пояснив його людським фактором: «Із 7:00 до 14:00 квота була виконана, добова квота перевиконана, а з 15:00 до 22:00 музичний редактор випадково поставив чотири пісні, які мали вийти в ефір після 23:00».

Також Нацрада розглянула результати позапланової перевірки радіо Nostalgie (ТОВ «ТРК “Ностальгія”») щодо дотримання вимог закону про квоти. За даними моніторингу Нацради, 1 травня з 15:00 до 22:00 частка пісень українською мовою на радіо Nostalgie становила 24,77% замість 25%. Але під час перевірки Нацрада цих даних не підтвердила і порушень не знайшла. Тому результати перевірки просто взяла до відома.

Нагадаємо, що позапланові перевірки «Бізнес-радіо» і Nostalgie були призначені 1 червня за результатами моніторингу.

Як писав «Детектор медіа», наприкінці 2016 року Нацрада перевірила 11 радіокомпаній щодо дотримання квот пісень і ведення ефіру українською мовою. У результаті були оштрафовані 9 радіостанцій (Kiss FM, «Шансон», «Радио Вести», MFM, «Європа плюс Дніпро», харківське «106,6», луганське радіо «Ірта» та олександрійське радіо «Маяк» і маріупольське «104 ФМ») а результати ще двох перевірок Нацрада взяла до відома, не підтвердивши порушень («Ретро ФМ» та одеське «Армянське радіо»).

У 2017 році перевірки та штрафи продовжилися. 2 березня Нацрада оштрафувала одеське радіо «Глас», 18 травня були оштрафовані маріупольське Best FM і «Радіо Терра» з міста Лозова Харківської області. 20 липня Нацрада оштрафувала «Громадське радіо» та чернівецьку радіостанцію «Буковинська хвиля».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1736
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду