Нацрада не стала карати одеську радіостанцію, яку перевіряла через недотримання квот

Нацрада не стала карати одеську радіостанцію, яку перевіряла через недотримання квот

16 Лютого 2017
1789
16 Лютого 2017
17:13

Нацрада не стала карати одеську радіостанцію, яку перевіряла через недотримання квот

1789
16 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила взяти до відома результати позапланової перевірки одеського «Армянського радіо» (ТОВ «Радіомовна компанія “Армянське радіо”») щодо дотримання цією радіостанцією квот на пісні українською мовою, оскільки перевірка не виявила порушень.
Нацрада не стала карати одеську радіостанцію, яку перевіряла через недотримання квот
Нацрада не стала карати одеську радіостанцію, яку перевіряла через недотримання квот

Нагадаємо, позапланова перевірка «Армянського радіо» була призначена 1 грудня за результатами моніторингу ефіру за 16 листопада. Під час моніторингу Нацрада замість передбачених законом 25% пісень українською мовою зафіксувала на «Армянському радіо»:

- 22,1% від загального обсягу пісень протягом доби;
- 24,4% від обсягу пісень із 07.00 до 14.00;
- 14,0% від обсягу пісень з 15.00 до 22.00.

9 лютого Нацрада перенесла розгляд результатів перевірки, щоб доопрацювати проект рішення.

16 лютого члени Нацради розглянули проект рішення з уточненими даними перевірки, яка зафіксувала не недотримання, а перевищення квот:

- 34,2% від загального обсягу пісень протягом доби за кількістю пісень і 35,7% за хронометражем пісень;
- 37,4% від обсягу пісень із 07.00 до 14.00 за кількістю пісень і 39% за хронометражем пісень;
- 35,9% від обсягу пісень з 15.00 до 22.00 за кількістю пісень і 36% за хронометражем пісень.

Спираючись на ці дані, Нацрада прийняла рішення взяти результати перевірки до відома, оскільки перевірка не виявила порушень.

Нагадаємо, загалом Нацрада перевіряла 11 радіокомпаній щодо дотримання квот пісень і ведення ефіру українською мовою та вже розглянула результати 10 перевірок. Не розглянутими залишилися тільки результати перевірки маріупольського радіо «104 ФМ».

18 листопада Нацрада призначила позапланові перевірки мережевих радіостанцій Kiss FM, MFM, «Шансон» і «Ретро ФМ» щодо дотримання квот. Далі 24 листопада були призначені перевірки ще п'яти регіональних і місцевих радіостанцій: «Ірта», «Радио Вести», «Європа плюс Дніпро», «Маяк» і «104 ФМ». А 1 грудня – перевірки двох місцевих радіостанцій «Армянське радіо» та «106,6».

22 грудня за результатами перевірки Нацрада оголосила Kiss FM попередження замість штрафу за недотримання квот.

12 січня голова Нацради Юрій Артеменко повідомив «Детектору медіа», що Нацрада планує скасувати рішення про попередження Kiss FM і натомість оштрафувати радіомережу.

9 лютого Нацрада оштрафувала вісім радіостанцій за недотримання ними квот пісень і ведення програм українською мовою: Kiss FM, «Шансон», «Радио Вести», MFM, «Європа плюс Дніпро», харківське «106,6», луганське радіо «Ірта» та олександрійське радіо «Маяк». Крім того Нацрада взяла до відома результати позапланової перевірки «Ретро ФМ», оскільки перевірка не виявила порушень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1789
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду