Нацрада перевірить сім телеканалів, яких не знайшла на супутниках

6 Липня 2017
1952
6 Липня 2017
14:21

Нацрада перевірить сім телеканалів, яких не знайшла на супутниках

1952
6 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки семи телеканалів, у яких зафіксувала відсутність супутникового мовлення.
Нацрада перевірить сім телеканалів, яких не знайшла на супутниках

Перевірки призначені телеканалами ZIK (ТОВ «ТРК “Міст ТБ”»), «Соціальна країна» (ТОВ «ТРК “Соціальна країна”»), FilmUAction (ТОВ «Справжні канали»), ТВі (ТОВ «Інфо24»), HDFashion (ТОВ «Ейчді феншн»), Star Cinema (ТОВ «Стар медіа ТБ»), «Історія Ем» (ТОВ «Євромедіа Україна»).

Частина із цих каналів не мовлять (наприклад, ТВі припинив мовлення півтора роки тому). Деякі з каналів змінили супутник, але не внесли змін до ліцензії, тому порушують її умови (наприклад, Star Cinema перейшов на Eutelsat). Телеканал HDFashion не веде мовлення на супутнику, а доставляє сигнал до кабельних провайдерів через IP, що теж є порушенням умов ліцензії.

Нацрада має наміри перевірити всі обставини відсутності мовлення на супутниках, зазначених у ліцензіях каналів.

Нагадаємо, 25 травня Нацрада вирішила звернутися до суду щодо анулювання двох ліцензій супутникового телеканалу Jewish News One (JN1, ТОВ «Аппіа»), який уже тривалий час не веде мовлення. 16 червня з аналогічних причин Нацрада вирішила звернутися до суду щодо анулювання ліцензії супутникового телеканалу Ukrainian Fashion (UF, ТОВ «Юкрейніан фешн»).

29 червня Нацрада оголосила попередження телеканалу «Право TV» (ТОВ «ТРК “Право ТВ”») через відсутність супутникового мовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1952
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду