Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу «100»

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу «100»

19 Жовтня 2016
1057
19 Жовтня 2016
12:15

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу «100»

1057
18 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії супутникового телеканалу «100» (ТОВ «Телеканал-100»), який припинив мовлення.
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу «100»
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу «100»

На початку лютого 2016 року телеканал «100» повідомив Нацраду, що припинив супутникове мовлення у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем. Регулятор призначив позапланову перевірку.

Провести перевірку Нацраді не вдалося. Але на підставі результатів моніторингу, який підтвердив відсутність супутникового мовлення, 28 квітня регулятор вирішив узяти до відома наявність порушень і дав місяць на виправлення, а також видав окреме розпорядження про усунення порушень.

14 липня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «100», щоб перевірити, чи виконав він розпорядження. Цю перевірку представникам Нацради провести не вдалося – за адресою вони не знайшли ліцензіата, його телефони не відповідають. Тим часом моніторинг Нацради повторно зафіксував відсутність супутникового мовлення каналу.

На підставі цих даних члени Нацради 19 жовтня одноголосно вирішили визнати факт невиконання розпорядження Нацради про усунення порушень і звернутися до суду з позовом про анулювання супутникової ліцензії телеканалу «100».

Нещодавно за аналогічним позовом Нацради та за аналогічних обставин Київський апеляційний адміністративний суд анулював ліцензію на мовлення супутникового телеканалу Peopleair.TV (ТОВ «Віакор»), який припинив мовлення.

ТОВ «Телеканал-100» належить ТОВ «Масс медіа інформ», а його кінцевим бенефіціарним власником є громадянка Сейшельських Островів Сандра Джина Еспарон. Ця ж громадянка є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «ТЛС-100», яка володіє двома телекомпаніями (ТРК «Академія» і ТРК «Сатурн»), що ділять одну частоту в Києві та передають в ефір контент телеканалу КРТ. Таким чином, телеканал «100» пов’язаний з телеканалом КРТ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1057
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду