Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу Ukrainian Fashion

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу Ukrainian Fashion

16 Червня 2017
2926
16 Червня 2017
14:29

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу Ukrainian Fashion

2926
16 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії супутникового телеканалу Ukrainian Fashion (UF, ТОВ «Юкрейніан фешн»), який уже тривалий час не веде мовлення.
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу Ukrainian Fashion
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу Ukrainian Fashion

У лютому 2016 року Нацрада оголосила цьому телеканалу попередження, а в серпні 2016 року – оштрафувала на 7 тис. 250 грн за відсутність мовлення. Канал сплатив штраф, але супутникового мовлення станом на 23 березня 2017 року так і не відновив. Тому Нацрада знову призначила йому позапланову перевірку, яка підтвердила, що канал не мовить на супутнику. Тому регулятор має право звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії.

Представник каналу Ukrainian Fashion визнав, що канал не мовив, чим порушував закон та умови ліцензії. «Але в нас була об’єктивна причина: у нас було викрадено обладнання. Зараз ми відновлюємо трансляцію каналу. У мене є підписаний договір з “Укркосмосом”, наступного тижня ми вже готові відновити мовлення», - повідомив він.

Членів Нацради ці аргументи не переконали. «Це давня історія, яка тягнеться вже більше року. Є група каналів, які мають ліцензії на супутникове мовлення, але не здійснюють його. Це питання виникло не вчора. Щоб дійти до суду, потрібно отримати попередження, штраф – це все було. А компанія тільки зараз, на фінішній прямій, схопилася відновлювати мовлення», - сказав член Нацради Сергій Костинський.

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук додала, що в матеріалах перевірки немає підтвердження того, що в компанії було викрадено обладнання. Натомість є ознаки ще одного порушення телеканалом закону: у письмових поясненнях компанія вказала, що за цей час у неї відбулася зміна власників і керівництва; але до Нацради ніяких заяв щодо внесення відповідних змін до ліцензії не надходило.

Зрештою, всі члени Нацради одноголосно вирішили звернутися до суду.

За даними єдиного державного реєстру, власниками ТОВ «Юкрейніан фешн» є Юрій Корж (50%), Олексій Ковальов (41%) та Андрій Семидідько (9%). Керівником компанії є Юрій Корж.

Телеканал про моду Ukrainian Fashion стартував у 2011 році. Разом з телеканалами Business, «A-One Україна», Dobro TV і Z входив у групу UBG Руслана Демчака, однак після того, як пан Демчак потрапив у СІЗО, канали були виставлені на продаж. У 2013 році мажоритарну частку каналу викупив Юрій Корж, а на чолі каналу став Василь Климчук, через конфлікт з яким з Ukrainian Fashion пішов колектив на чолі з генеральним продюсером Марисею Горобець. У 2014 році пан Климчук очолив інший телеканал про моду - HDFashion.

Нагадаємо, 25 травня Нацрада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання двох ліцензій супутникового телеканалу Jewish News One (JN1, ТОВ «Аппіа»), який уже тривалий час не веде мовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2926
Читайте також
01.11.2018 18:28
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду