Оприлюднено зміни до методики розрахунків ліцензійного збору

Оприлюднено зміни до методики розрахунків ліцензійного збору

2 Травня 2017
1183
2 Травня 2017
12:18

Оприлюднено зміни до методики розрахунків ліцензійного збору

1183
28 квітня на Урядовому порталі оприлюднено повідомлення про внесення змін до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору для мовників і провайдерів.
Оприлюднено зміни до методики розрахунків ліцензійного збору
Оприлюднено зміни до методики розрахунків ліцензійного збору

Постанову № 297 про внесення змін до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору було прийнято урядом на засіданні 12 квітня.

Зміни до методики набудуть чинності після офіційного оприлюднення в «Офіційному віснику» або «Урядовому кур’єрі». Поки що чинною залишається попередня редакція методики від 4 січня 2017 року.

Постановою від 12 квітня до методики було внесено дві зміни:

1) формули розрахунків розмірів ліцензійного збору прив’язали до прожиткового мінімуму (з 1 січня 2017 року становить 1544 грн, з 1 травня – 1624 грн, з 1 грудня – 1700 грн) замість мінімальної заробітної плати (з 1 січня 2017 року становить 3200 грн);

2) поширили дію методики на ефірне цифрове мовлення, а не лише аналогове, замінивши в методиці словосполучення «ефірне аналогове мовлення» на «ефірне та/або багатоканальне мовлення».

Нагадаємо, що з 4 січня набула чинності нова Методика розрахунків розмірів ліцензійного збору для мовників і провайдерів, затверджена постановою Кабінету Міністрів України № 1014 від 28 грудня 2016 року. Усі формули, як і в попередній методиці, прив’язані до розміру мінімальної зарплати. Але оскільки з 1 січня 2017 року вона зросла вдвічі — до 3200 грн — то й усі ліцензійні збори зростуть щонайменше вдвічі. Та насправді ліцензійні збори подорожчали більш ніж удвічі, оскільки в методиці змінилися формули, додалися нові коефіцієнти, змінилася політика знижок і надбавок.

У січні 2017 року Державний комітет телебачення і радіомовлення і Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запропонували знову змінити Методику розрахунків розмірів ліцензійного збору для мовників і провайдерів, прив’язавши формули розрахунків до прожиткового мінімуму замість мінімальної зарплати.

12 квітня Кабінет Міністрів України затвердив зміни до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору для мовників і провайдерів. У методиці формули розрахунків ліцензійного збору прив’язали до прожиткового мінімуму замість мінімальної зарплати. Також у тексті методики виправили допущену при попередньому ухваленні помилку, дописавши до методики багатоканальне мовлення (ефірне цифрове) крім ефірного аналогового.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1183
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду