Уряд затвердив зміни до Методики розрахунків ліцензійного збору (ДОПОВНЕНО)

Уряд затвердив зміни до Методики розрахунків ліцензійного збору (ДОПОВНЕНО)

13 Квітня 2017
1495
13 Квітня 2017
11:30

Уряд затвердив зміни до Методики розрахунків ліцензійного збору (ДОПОВНЕНО)

1495
12 квітня Кабінет Міністрів України затвердив зміни до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору для мовників і провайдерів.
Уряд затвердив зміни до Методики розрахунків ліцензійного збору (ДОПОВНЕНО)
Уряд затвердив зміни до Методики розрахунків ліцензійного збору (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомив на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 13 квітня голова Нацради Юрій Артеменко.

За його словами, формула розрахунків ліцензійного збору для мовників і провайдерів прив’язана до прожиткового мінімуму, а не мінімальної зарплати, яка з нового року зросла удвічі, що призвело до суттєвого зростання ліцензійних зборів і штрафів. Зазначимо, що розмір прожиткового мінімуму на 2017 рік встановлено такий: з 1 січня 2017 року – 1544 грн, з 1 травня – 1624 грн, з 1 грудня – 1700 грн.

Також пан Артеменко зауважив, що в процесі погодження документа з методики зникло поняття багатоканального цифрового телемовлення. За словами пана Артеменка, він на засіданні уряду повідомив про необхідність правки до документу, і до підписання та оприлюднення рішення уряду правка буде внесена.

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук у коментарі ДМ пояснила, які правки мав на увазі пан Артеменко. Йдеться про сам текст Методики, що набула чинності з нового року. У ній було розписано формулу нарахування ліцензійного збору для ефірного аналогового мовлення з використанням радіочастотного ресурсу, а ефірне цифрове мовлення за законом є багатоканальним. Тому рішенням уряду від 12 квітня положення методики щодо ліцензійного збору за ефірне мовлення з використанням радіочастотного ресурсу доповнено багатоканальним мовленням.

Нагадаємо, що з нового року набула чинності нова Методика розрахунків розмірів ліцензійного збору для мовників і провайдерів, затверджена постановою Кабінету міністрів України № 1014 від 28 грудня. Усі формули, як і в попередній Методиці, прив’язані до розміру мінімальної зарплати. Але оскільки з 1 січня 2017 року вона зросла вдвічі — до 3200 грн — то й усі ліцензійні збори зростуть щонайменше вдвічі. Та насправді ліцензійні збори подорожчали більш ніж удвічі, оскільки в Методиці змінилися формули, додалися нові коефіцієнти, змінилася політика знижок і надбавок.

У січні 2017 року Державний комітет телебачення і радіомовлення і Національна рада з питань телебачення і радіомовлення запропонували знову змінити Методику розрахунків розмірів ліцензійного збору для мовників і провайдерів, прив’язавши формули розрахунків до прожиткового мінімуму замість мінімальної зарплати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1495
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду