Нацрада дозволила «Радіо 24» змінити назву та формат на «Максимум ФМ»

Нацрада дозволила «Радіо 24» змінити назву та формат на «Максимум ФМ»

9 Березня 2017
6908
9 Березня 2017
18:23

Нацрада дозволила «Радіо 24» змінити назву та формат на «Максимум ФМ»

6908
9 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дозволила «Радіо 24», що входять до радіохолдингу «Люкс» Андрія Садового та Романа Андрейка, змінити позивний на «Максимум ФМ», а формат – з інформаційно-музичного на розважально-інформаційний.
Нацрада дозволила «Радіо 24» змінити назву та формат на «Максимум ФМ»
Нацрада дозволила «Радіо 24» змінити назву та формат на «Максимум ФМ»

Нацрада переоформила ліцензії трьох радіокомпаній, які раніше мовили як «Радіо 24»: ТОВ «ТРК “Праймедіа”», ТОВ «Радіо “Континент”» і ПП «Агенція відеорішень». Усі вони змінили позивний «Радіо 24» на «Максимум ФМ», а формат – з інформаційно-музичного на розважально-інформаційний, відповідно зменшивши кількість інформаційно-аналітичних програм з 12 до 1 години на добу та збільшивши обсяг розважальних і музичних програм з 8 до 16 годин на добу.

Також Нацрада продовжила на 7 років строк дії однієї з ліцензій ТОВ «ТРК “Праймедіа”» – на мовлення у Львові на частоті 102,1 МГц.

Після ухвалення рішення Нацрадою «Радіо 24» на своєму сайті повідомило, що з 10 березня вийде в ефір з новим позивним – радіо «Максимум». «Ефір радіо Максимум – це ранкове і вечірнє шоу, тільки перевірені українські та закордонні хіти, а також максимум музики без реклами – 100 хвилин щодня», – інформує радіостанція.

Переоформлення ліцензій та продовження відбулося фактично без обговорень і зауважень з боку Нацради щодо того, ТРК «Праймедіа» змінює програмну концепцію, з якою колись перемогла в конкурсі. Сергій Костинський єдиний з членів Нацради звернув увагу колег на те, що в радіостанції змінюється не лише позивний, а й програмна концепція. Але співвласник і гендиректор радіокомпанії Роман Андрейко заявив, що міняється не концепція, а «маркетингова стратегія». Хоча насправді змінився навіть формат радіостанції, а не лише жанровий розподіл програм.

Також члени Нацради не висловили зауважень до пана Андрейка з приводу того, що «Радіо 24» ще до переоформлення ліцензії почало змінювати концепцію та анонсувати новий позивний. Нагадаємо, місяць тому Роман Андрейко повідомив «Детектору медіа», що «Радіо 24» йде від новинного формату та змінює назву на «Максимум». За його словами, радіостанція вже почала інформувати про це слухачів, а також зменшила кількість інформаційних програм і запустила нові розважальні шоу.

Також у трьох радіокомпаній змінилися списки пов’язаних осіб. Компанії включили до числа пов’язаних осіб усіх родичів власників і всі компанії, до яких мають стосунок власники. Судячи з обговорення в Нацраді, затримка з розглядом заяв компаній була пов’язана якраз із формуванням цих списків пов’язаних осіб.

За даними єдиного державного реєстру, власниками ТОВ «ТРК “Праймедіа”» є Роман Андрейко та Оксана Андрейко. Власником ПП «Агенція відеорішень» виступає ТОВ «ТРК “Праймедіа”». А власником ТОВ «Радіо “Континент”» є ТОВ «Захід.нет», яке належить Романові Андрейку та ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”» (ним володіють дружина мера Львова Катерина Кіт-Садова, Роман Андрейко та Оксана Андрейко).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6908
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду