Радіо «Максимум» позиватиметься до Volkswagen

Радіо «Максимум» позиватиметься до Volkswagen

2 Жовтня 2019
2518
2 Жовтня 2019
17:53

Радіо «Максимум» позиватиметься до Volkswagen

2518
Якщо не вдасться врегулювати конфлікт із німецьким виробником автомобілів у досудовому порядку.
Радіо «Максимум» позиватиметься до Volkswagen
Радіо «Максимум» позиватиметься до Volkswagen

Радіо «Максимум» планує позиватись до німецького автомобільного гіганта Volkswagen та вимагати відшкодування всіх збитків, що були завдані радіостанції за 2018-2019 роки. Про це повідомляє пресслужба компанії.

У травні цього року компанія виявила, що у всіх автомобілях останніх поколінь концерну Volkswagen (Audi, Porsche, Volkswagen та ще близько десяти марок), де є функція відображення логотипу в мультимедійних системах, радіо «Максимум» хибно ідентифікується як «Радіо24». А це, на думку компанії безпосередньо впливає на  рейтинги радіостанції.

Наразі в Україні рейтинги радіостанцій вимірюються методом Day After Recall (DAR), тобто через особисті інтерв'ю слухачів, які відповідають на запитання типу «Яку радіостанцію ви слухали вчора?»

«А це означає, що помилка у відображенні логотипу та назви радіо "Максимум" безпосередньо та негативно впливала та досі впливає на рейтинги радіостанції, і, як наслідок, – на доходи компанії», - переконанаі у компанії.

У червні 2019 року компанія намагалася мирно врегулювати конфлікт та відправляла лист до Volkswagen AG із проханням виправити помилку, але відповіді не отримала.

У коментарі «Детектор медіа» Дарія Корнилова, бренд-менеджер радіо «Люкс ФМ» та «Максимум», зазначила, що компанія направили офіційний лист-претензію, як спосіб досудового врегулювання спору: «Згідно українського законодавства в них є 30 днів, аби дати нам відповідь та вжити заходів. Якщо за 30 днів ми не отримуємо відповіді, тоді будемо позиватися згідно з законодавством».

Керівництво компанії у позові вимагатиме відшкодувати всі завдані такою неправильною ідентифікацією назви збитки. Відповідно, за словами Дарії, предмет позову – припинення порушення прав на торговельну марку радіо «Максимум», та відшкодування збитків у формі упущеної вигоди є.

«Ми надали більше, ніж достатньо часу для виправлення помилки, проте, схоже, що автовиробник вирішив проігнорувати наші звернення. Доведеться через суд заставити "прислухатися" до вимог», – прокоментував конфлікт генеральний директор медійного холдингу Роман Андрейко.

Нагадаємо, у березні  2017 році «Радііо 24» змінило назву на «Максимум» та формат - з інформаційно-музичного на розважально-інформаційний. А у серпні 2017 року радіо «Максимум» стало повністю україномовним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2518
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду