Холдинг «Вести Украина» продав свій київський цифровий телеканал помічникам Вадима Рабиновича

Холдинг «Вести Украина» продав свій київський цифровий телеканал помічникам Вадима Рабиновича

22 Лютого 2017
3232
22 Лютого 2017
13:55

Холдинг «Вести Украина» продав свій київський цифровий телеканал помічникам Вадима Рабиновича

3232
Холдинг «Вести Украина» продав ТОВ «Медіамережі», що володіє ліцензією на місцеве цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Києві з логотипом «Всі новини», помічникам на громадських засадах позафракційного народного депутата Вадима Рабиновича, лідера партії «За життя».
Холдинг «Вести Украина» продав свій київський цифровий телеканал помічникам Вадима Рабиновича
Холдинг «Вести Украина» продав свій київський цифровий телеканал помічникам Вадима Рабиновича

За даними єдиного державного реєстру, новим власником 99,9% компанії зі статутним фондом 147 тис. грн стало київське ТОВ «Концерн "Українські захисні технології"», яким володіє помічник народного депутата Вадима Рабиновича на громадських засадах Йосип Аксельруд. Рештою 0,01% став володіти помічник на громадських засадах і бізнес-партнер пана Рабиновича Андрій Альошин. Кінцевим бенефіціаром ТОВ «Медіамережі» став Йосип Аксельруд. Він же з 21 лютого очолив компанію.

Раніше, станом на 6 лютого, власником 99,9% ТОВ «Медіамережі» було ТОВ «Мультімедіа інвест груп» зі структури холдингу «Вести Украина» (рештою 0,01% володіла Олена Анісімова з Херсона), кінцевим бенефіціаром – Ілля Гаєвой, а керівником – Андрій Канівець. За неофіційними даними власником медіахолдингу «Вести Украина» є колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко. Але за документами він ніколи не був ані власником, ані кінцевим бенефіціаром.

Нагадаємо, ТОВ «Медіамережі» – новостворений мовник (логотип - «Всі новини»), який виграв місце в мультиплексі МХ-5 у Києві на повторному цифровому конкурсі у вересні 2012 року. Тоді ж місце в МХ-5 у Львові з логотипом «Захід новини» отримало ТОВ «Мультиплексресурс». Через рік, у жовтні 2013 року, власником обох телекомпаній став холдинг «Мультимедіа інвест груп», власником якого себе називав Ігор Гужва. Ігор Гужва пояснив, що придбав компанії для розширення мережі покриття майбутнього телеканалу холдингу «Вести TV» (перед тим він придбав ще й супутниковий телеканал UBR, на базі якого планував створювати «Вести TV»).

Але плани із запуску телеканалу «Вести TV» так і не було реалізовано. Усі три телеканали холдингу «Мультимедіа інвест груп», який з 2015 року позиціонує себе як медіахолдинг «Вести Украина», продовжували мовити з попередніми логотипами і програмними концепціями.

ТОВ «Мультиплексресурс» за цей час отримало два попередження Нацради у листопаді 2014 року та в лютому 2015 року за відхилення від програмної концепції (Нацрада виявила, що програмне наповнення каналу складалося переважно з повторів, за винятком програми «Новини»). У лютому 2015 року представниця ТОВ «Мультиплексресурс» у Нацраді підтвердила, що компанію виставлено на продаж.

Перед новим 2017 роком стало відомо, що холдинг «Вести Украина» закриває телеканал UBR через економічну ситуацію в Україні, «упередженість до ліцензійних активів холдингу» та «необгрунтовані претензії Нацради». 12 січня Нацрада анулювала ліцензію на супутникове мовлення телеканалу UBR (ТОВ «ЄС продакшен груп») за заявою самого ліцензіата.

На початку лютого 2017 року з єдиного державного реєстру стало відомо, що холдинг «Вести Украина» продав свій львівський цифровий канал (ТОВ «Мультиплексресурс») львівському ТОВ «Правдатут Львів медіа», кінцевим бенефіціаром якого є власник телеканалу «Правда тут» Іван Гришин.

На фото – Йосип Аксельруд

Фото: jewishnews.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3232
Читайте також
03.04.2017 15:00
Мар'яна Закусило
12 154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду