Сайт українського Forbes не оновлюється – джерела повідомляють про припинення фінансування

Сайт українського Forbes не оновлюється – джерела повідомляють про припинення фінансування

9 Лютого 2017
5711
9 Лютого 2017
20:06

Сайт українського Forbes не оновлюється – джерела повідомляють про припинення фінансування

5711
Інтернет-версія журналу «Forbes Украина» forbes.net.ua припинила оновлення з 8.00 9-го лютого. Редакція пояснює це «технічними роботами».
Сайт українського Forbes не оновлюється – джерела повідомляють про припинення фінансування
Сайт українського Forbes не оновлюється – джерела повідомляють про припинення фінансування

«На сайті Forbes Україна проводяться технічні роботи. Випуск матеріалів зупинено до усунення несправностей. Редакція просить вибачення в читачів за тимчасові незручності»,йдеться у повідомленні сайту.

За даними джерел «Детектор медіа» редакція «Forbes Украина» має кількамісячні борги щодо виплати зарплати і гонорарів як перед штатними працівниками, так і перед фрілансерами. Деякі ЗМІ повідомляють про закриття проекту через повне припинення фінансування.

Однак серед журналістів, які співпрацюють з виданням, панує думка, що фінансування може бути поновлене.

«Влітку вже було таке "закриття". Більше місяця "в легкому режимі" Forbes працював, потім дали грошей - запрацював нормально», - нагадало джерело в редакції видання.

Нагадаємо, інтернет-версія журналу «Forbes Украина» forbes.net.ua з ранку 26 травня  2016 року припинила оновлення. Як повідомлялося на сайті, це викликано технічними причинами. «На сайті “Forbes Україна” проводяться технічні роботи. Випуск матеріалів призупинений до усунення несправностей. Редакція просить вибачення читачам за тимчасові незручності», - йшлося в повідомленні ЗМІ.

Нагадаємо, видавцем журналу і сайту «Forbes Украина» є «Український медіа холдинг» (UMH Group), який належить олігарху Сергію Курченку, оголошеному в Україні у розшук.

Навесні 2014 року стало відомо, що американський видавничий дім Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу Forbes у компанії UMH Group. Згідно з офіційним листуванням юристів, «асоціація з "Forbes Україна" під керівництвом Сергія Курченка завдала шкоди престижу бренду Forbes і заплямувала товарний знак Forbes».

В офіційній заяві, поширеній 1 квітня 2014 року, UMH Group заявила, що видання журналу «Forbes Украина» продовжується «на законних підставах, відповідно до умов ліцензійної угоди і за узгодженням з власником бренду Forbes Media LLC (США)».

7 серпня 2015 року припинив працювати сайт української версії журналу Forbes forbes.ua.

Натомість матеріали видання розміщувалися за адресою forbes.net.ua. При цьому переадресації зі старого сайту на новий не відбувалося.

8 серпня компанія Forbes Media в особі старшого віце-президента з корпоративних комунікацій Forbes Мії Карбонелл заявила, що UMH Group більше не має права використовувати бренд Forbes, а також контент цього видання.  

28 грудня 2015 року господарський суд Чернівців зобов'язав  доменного реєстратора Imena.ua розблокувати домен першого рівня forbes.ua. 13 січня 2016 року інтернет-версія українського Forbes повернулася на старий домен forbes.ua.

Наприкінці квітня компанія компанія UMH заявила, що продовжить видавати журнал «Forbes Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5711
Читайте також
30.03.2020 18:28
«Детектор медіа»
4 599
18.06.2018 14:20
Дар’я Мещерякова
для «Детектора медіа»
1 576
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду