Український Forbes змінив інтернет-адресу з forbes.ua на forbes.net.ua

Український Forbes змінив інтернет-адресу з forbes.ua на forbes.net.ua

7 Серпня 2015
3512
7 Серпня 2015
16:14

Український Forbes змінив інтернет-адресу з forbes.ua на forbes.net.ua

3512
Український Forbes змінив інтернет-адресу з forbes.ua на forbes.net.ua
Український Forbes змінив інтернет-адресу з forbes.ua на forbes.net.ua

Сьогодні, 7 серпня, припинив працювати сайт української версії журналу Forbes forbes.ua: він узагалі недоступний для користувачів. Натомість матеріали видання тепер розміщуються за адресою forbes.net.ua. При цьому переадресації зі старого сайту на новий не відбувається.

 

За даними реєстратора доменних імен Imena.ua, домен forbes.net.ua було зареєстровано сьогодні, ім'я власника не вказано. Домен forbes.ua належить американській компанії Forbes, LLC. Згідно з українським законодавством, домен верхнього рівня .ua можна отримати і використовувати лише власнику торгівельної марки.

 

Нагадаємо, 30 липня Міністерство фінансів США оголосило про розширення списку санкцій відносно низки підприємств і осіб у зв'язку з подіями на Україні. У розширений перелік осіб, щодо яких буде застосовано санкції, потрапив, зокрема, український бізнесмен Сергій Курченко - власник «Українського медіа холдингу», що видає український Forbes.

 

Навесні 2014 року стало відомо, що американський видавничий дім Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу Forbes у компанії UMH Group. Згідно з офіційним листуванням юристів, «асоціація з "Forbes Україна" під керівництвом Сергія Курченко завдала шкоди престижу бренду Forbes і заплямувала товарний знак Forbes».

 

В офіційній заяві, поширеній 1 квітня 2014 року, UMH Group заявила, що видання журналу «Forbes Украина» продовжується «на законних підставах, відповідно до умов ліцензійної угоди і за узгодженням з власником брендуForbes Media LLC (США)».

 

Згодом ІТАР-ТАРС із посиланням на власні джерела в UMH повідомила, що процес відкликання ліцензії у «Forbes Украина» може тривали понад рік, оскільки за умови появи розбіжностей це можливо зробити лише через третейський суд в Нью-Йорку.

 

Сергій Курченко придбав «Український медіа холдинг» у 2013 році. 5 листопада 2013 року власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group («Український медіа холдинг») Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Одразу після цього 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3512
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду