Forbes Media підтвердила заборону для UMH Group використовувати бренд Forbes та домен forbes.ua

Forbes Media підтвердила заборону для UMH Group використовувати бренд Forbes та домен forbes.ua

8 Серпня 2015
4598
8 Серпня 2015
15:40

Forbes Media підтвердила заборону для UMH Group використовувати бренд Forbes та домен forbes.ua

4598
Forbes Media підтвердила заборону для UMH Group використовувати бренд Forbes та домен forbes.ua
Forbes Media підтвердила заборону для UMH Group використовувати бренд Forbes та домен forbes.ua

Компанія Forbes Media заявила, що UMH Group більше не має права використовувати бренд Forbes, а також контент цього видання. Про це старший віце-президент з корпоративних комунікацій Forbes Мія Карбонелл повідомила AIN.UA.

 

Це пов'язано з тим, що 30 липня американський уряд вніс Сергія Курченка, власника UMH Group, до переліку осіб, проти яких застосовуються санкції. Це забороняє американським компаніям, таким як Forbes Media, мати справи з паном Курченком прямо чи опосередковано (з компаніями, де бізнесмен володіє часткою 50% та більше).

 

«Відповідно до розпорядження американського уряду, Forbes 6 серпня 2015 року вжив усіх заходів, щоби відмовити «Forbes Україна» в доступі до контенту та бренду. У зв'язку з цим Forbes більше не надає UMH Group права використовувати бренд Forbes для сайту UMH та доступу до домену forbes.ua», - цитує AIN.UA Мію Карбонелл.

 

 

 

 

Нагадаємо, 7 серпня припинив працювати сайт української версії журналу Forbes forbes.ua: він узагалі недоступний для користувачів. Натомість матеріали видання тепер розміщуються за адресою forbes.net.ua. При цьому переадресації зі старого сайту на новий не відбувається.

 

Навесні 2014 року стало відомо, що американський видавничий дім Forbes відкликає ліцензію на випуск української версії журналу Forbes у компанії UMH Group. Згідно з офіційним листуванням юристів, «асоціація з "Forbes Україна" під керівництвом Сергія Курченко завдала шкоди престижу бренду Forbes і заплямувала товарний знак Forbes».

 

В офіційній заяві, поширеній 1 квітня 2014 року, UMH Group заявила, що видання журналу «Forbes Украина» продовжується «на законних підставах, відповідно до умов ліцензійної угоди і за узгодженням з власником брендуForbes Media LLC (США)».

 

Згодом ІТАР-ТАРС із посиланням на власні джерела в UMH повідомила, що процес відкликання ліцензії у «Forbes Украина» може тривали понад рік, оскільки за умови появи розбіжностей це можливо зробити лише через третейський суд в Нью-Йорку.

 

Сергій Курченко придбав «Український медіа холдинг» у 2013 році. 5 листопада 2013 року власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group («Український медіа холдинг») Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group. Одразу після цього 14 працівників сайту й журналу «Forbes Украина» подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4598
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
gert86
3153 дн. тому
Грузоперевозки - дешево,быстро,любые грузы..мебель,вещи,продукты,опасные грузы,негабарит..Перевезем по городу,области,России..самая привлекательная ценовая политика в городе..акции..Только квалифицированный вежливый персонал и современный технически исправный транспорт(свой автопарк - любая тоннажность и грузоподъемность)..Надежно,доступно,с нами - Ваш груз в надежных руках!!http://www.perevozki-gruzoperevozki-spb.ru/ Наша компания занимается строительством деревянных домов в Пестово.Вы получаете комфортное и удобное жилье под ключ в самые кратчайшие сроки.Наши дома из бруса в Пестово способны понравится даже самому придирчивому покупателю. http://doma-iz-brusa-podkluch.ru/ Дешевый Эвакуатор 24 часа!Бесплатная быстрая подача.Качественное выполнение работ в любое время дня и ночи! Наши цены удивят!http://evacuator-24h.ru/ <a href="http://evacuator-24h.ru/">Эвакуатор.</a> Круглосуточная служба «СПб Такси» - самые доступные цены на услуги такси в городе!Только новые иномарки,вежливые сотрудники,знающие свое дело,и бесплатная подача в течение 15 минут!У нас дешевле!!http://taxi-v-spb.ru/ Заказ Газели.Бесплатная подача транспорта,Дешево и быстро!Грузоперевозки по по Санкт-Петербургу и Ленинградской области.Круглосуточно!http://gruzoperevozki-v-spb.ru/ Малярно-кузовной ремонт автомобиля любой сложности!Гарантия качества!Соблюдение сроков ремонта!Доступные цены!http://avtopokraska-remont.ru/
gert86
3153 дн. тому
интересно
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду