Юрист Forbes Media LLC: Асоціація з «Forbes Украина» під керівництвом Курченка заплямувала Forbes

Юрист Forbes Media LLC: Асоціація з «Forbes Украина» під керівництвом Курченка заплямувала Forbes

9 Березня 2014
6559

Юрист Forbes Media LLC: Асоціація з «Forbes Украина» під керівництвом Курченка заплямувала Forbes

6559
Юрист Forbes Media LLC: Асоціація з «Forbes Украина» під керівництвом Курченка заплямувала Forbes
Юрист Forbes Media LLC: Асоціація з «Forbes Украина» під керівництвом Курченка заплямувала Forbes

Forbes відкликав ліцензію у UMH на видавництво української версії журналу через «завдання збитку престижу бренду Forbes і заплямувала товарний знак Forbes». Про це йдеться в листі юриста Forbes Media LLC Марії Рози Картолано одному з топ-менеджерів ВЕТЕК Олександру Диннику, пише нове інтернет-видання Hubs.

 

У ньому пані Кортолано ставить пана Динника до відома, що угоду між Forbes Media LLC та United Media Holding NV розірвано. Підставою для такого рішення стало порушення редакційних стандартів і принципів компанією UMH Group, що належить мільярдерові Сергію Курченку.

 

Текст та переклад листа юриста Forbes Media LLC Марії Рози Картолано наводимо повністю:

 

Припинення міжнародного Видавничого договору («Угода»)

між Forbes Media LLC («ЛІЦЕНЗІАР») і United Media Holding NV («Ліцензіат»):

 

Шановний пане Динник:

 

Відповідно до даного оповіщення, у відповідності з частиною II Розділу 24 (g) і (h) у разі невиконання зобов'язань Угоди, Forbes використовує своє право розірвати Договір з ЛІЦЕНЗІАТОМ, припинення дії якої настає після безпосереднього отримання цього повідомлення.

 

Як зазначено у частині II, розділу 5 (а) Угоди: «Ліцензіат визнає, що ЛІЦЕНЗІАР зацікавлений у підтримці у всьому світі репутації й визнання Торгової марки видання відповідають, наскільки це можливо, стандартам якості, формату і контенту журналів ліцензіара і Ліцензіар визнає, що Ліцензіат зацікавлений в збереженні якості, яка відповідає його стандартам». Асоціація з Forbes Україна під керівництвом Сергія Курченко завдала шкоди престижу бренду Forbes і заплямувала товарний знак Forbes, як в Україні, так і в усьому світі, що є прямим невиконанням зобов'язань відповідно до Угоди. Кримінальні розслідування, санкції та майбутні платежі проти пана Курченка негативно вплинули на бренд Forbes, і ми більше не можемо дозволити собі продовжувати угоду, позаяк такі дії порушують не тільки запевнення і гарантії, зроблені ЛІЦЕНЗІАТОМ під Угодою, але й високі етичні принципи і цінності, яких дотримується Forbes, як і всі іноземні ліцензіати в рамках своїх угод.

 

Крім того, як ЛІЦЕНЗІАТ ви погодилися дотримуватися всіх умов Угоди, включаючи будь-які поправки, директиви тощо. Зрозуміло, що під (керівництвом. - ТК) пана Курченка ви не приєдналося до виконання директиви  J:

 

«Редакційні правила/Редакційна незалежність». Ці принципи поширюються на вимоги редакційної незалежності та цілісності - два наріжних камені морального обличчя Forbes, сказано в Угоді. Вкрай важливо, що редакційні відділи наших ліцензіатів не перебувають під впливом ділової сторони ліцензіата ні в якій формі, і невиконання цих директив у випадку з Forbes Україна є очевидним. Відмова Forbes Україна дотримуватися таких стандартів є додатковим невиконанням зобов'язань відповідно до Угоди, до чого Forbes не ставиться легко.

 

Дані невиконання зобов'язань Угоди змушують розірвати Угоду.

 

Відповідно до Угоди, в тому числі, але не обмежуючись, частини II статті 25 та частини II статті 26, будь ласка, будьте повідомлені щодоо ваших зобов'язань.

 

З повагою,

Марія Роза Кортолано

 

 


 

 

Як писала «Детектор медіа», про відкликання ліцензії на випуск української версії журналу стало відомо учора, 7 березня з порталу BuzzFeed.

 
 

BuzzFeed з посиланням на представника Forbes також опублікував інформацію про те, що видавничий дім залишив Мігель Форбс, член родини Форбсів, який схвалив передачу ліцензії на видання новому власнику , який мав тісні зв'язки з колишнім президентом України Віктором Януковичем.

 

Разом з тим американський Forbes наполягає на тому, що відхід Мігеля Форбса з видавничого дому ніяк не пов'язаний з Україною і відбувся ще в грудні минулого року - хоча досі про це офіційно не оголошувалося.

 

Нагадаємо, що в листопаді 2013 року редакція українського Forbes опинилася в центрі скандалу: з видання одночасно звільнилися 14 співробітників, скаржачись на цензуру після зміни власника UMH Group, яким став Сергій Курченко. Згодом їхня кількість зросла до 17.

 

Головний редактор журналу Михайло Котов заперечив цензуру, назвавши причиною звільнення об'єднання в одну редакцію колективів журналістів, які працювали над сайтом і над паперовою версією журналу. Керівник UMH Group Юрій Ровенський назвав звільнення журналістів Forbes провокацією задля власного піару.

 

Тоді ж в американській корпорації Forbes на пряме запитання «Детектор медіа», чи має намір корпорація відкликати ліцензію, відповіли, що є близькими до такого рішення та наголосили на важливості дотримання високих стандартів редакційних і керівних принципів Forbes й  незалежної редакційної політики..

 

Як відомо, UMH Group (Український медіахолдинг, УМХ) випускає журнал «Forbes Украина» з березня 2011 року. У листопаді 2013 року власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group.

 

«Детектор медіа»

Оригінал тексту листа Марії Рози Кортолано опубліковано на Hubs

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6559
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду