detector.media
11.01.2017 13:15
StarLightMedia також досягла домовленостей з 90% кабельних провайдерів
StarLightMedia також досягла домовленостей з 90% кабельних провайдерів
Медіагрупа StarLightMedia повідомляє про домовленість з провайдерами програмної послуги, які сукупно охоплюють 90% абонентів платного ТБ. З деякими переговори тривають.

Про це йдеться в прес-релізі групи.

За повідомленням StarLightMedia, зараз паралельно тривають переговори, в тому числі з тими провайдерами кабельного і IPTV телебачення, які відключили СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2, QTV з 1 січня 2017 року.

«З кимось ми просто не встигли фіналізувати переговори, а хтось вийшов на нас вже після відключення каналів, під впливом своїх абонентів. Ми очікуємо, що до кінця січня ситуація буде більш-менш остаточно зрозуміла», – сказав директор зі стратегічного розвитку групи StarLightMedia Федір Гречанінов.

У StarLightMedia відзначають, що найбільшим досягненням цієї реформи стане «формування нового, цивілізованого, прозорого і прибуткового ринку платного телебачення, на базі високоякісного національного контенту».

«Наше завдання на сьогодні - створення переваг тим українським провайдерам платного ТБ, які прийняли рішення разом з нами будувати цей сегмент. Боротьба з піратством контенту і андеррепортінгом, відключення аналогового ефіру, підготовка до кодування супутникового сигналу - це те, чим ми займаємося в році, що наступив», - каже Гречанінов.

Також, як зазначено в релізі, StarLightMedia розробили методику фіксування незаконної трансляції телевізійного контенту, що належить групі. Компанія повідомляє, що захищатиме свої права інтелектуальної власності правовими методами.

 Зазначимо, що 4 січня «1+1 медіа» повідомила, що близько 95% кабельних операторів переуклали договори про співпрацю з групою.

Українські медіагрупи також розробили сайт TeleMaster, завдяки якому можна знайти провайдера, який показує українські канали в будь-якому місті країни.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набув чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП входять телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучаються зі складу УПП та переходять до договірних відносин з провайдерами.

30 грудня компанія-оператор послуг «Воля» заявила про досягнення домовленості про ретрансляцію з усіма медіагрупами України.

31 грудня директор українського провайдера «Ланет» Мар’ян Івасюк заявив, що його компанія домовилася з медіагрупами щодо продовження трансляції їх телеканалів після вступу в дію з 1 січня 2017 року норм щодо скорочення складу універсальної програмної послуги (УПП). Водночас, за його словами, у кабельній мережі «Ланету» будуть ретранслюватись канали тільки трьох з чотирьох найбільших в Україні медіагруп. Поза межами угоди залишилася Inter Media Group.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY